mRNA Moderna: Η δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες πρέπει να «καθησυχάσει» το κοινό, λέει ο ειδικός


mRNA Moderna: Η Moderna ξεκινά δοκιμή εμβολίου για έγκυες γυναίκες μετά από χιλιάδες που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η κίνηση της Moderna να ξεκινήσει μια μελέτη για το εμβόλιο COVID-19 σε έγκυες γυναίκες θα πρέπει να καθησυχάσει το κοινό και να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ασφάλεια του εμβολίου, ανέφεραν οι ειδικοί. Η δοκιμή, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την πρόσληψη, στοχεύει να εγγράψει περίπου 1.000 γυναίκες άνω των 18 ετών που θα μελετηθούν σε διάστημα 21 μηνών, σύμφωνα με δημοσίευση στο ClinicalTrials.gov.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δηλώνουν ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19, αλλά οι κλινικές δοκιμές που μελετούν συγκεκριμένα τους εμβολιασμούς σε αυτόν τον πληθυσμό δεν συμπεριλήφθηκαν όταν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε οποιαδήποτε άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση των εμβολίων. Περισσότερα δεδομένα που αφορούν αυτόν τον πληθυσμό θα χαιρετιστούν από την ιατρική κοινότητα, λένε οι ειδικοί στο Fox News

“Νομίζω ότι περισσότερα δεδομένα είναι πάντα χρήσιμα όταν προσφέρουμε διαβεβαίωση στους ασθενείς”, έγραψε η δρ. Linda Eckert, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αργότερα προσθέτοντας: “αυτά τα εμβόλια διαθέτουμε, αλλά καλωσορίζω περισσότερα δεδομένα. Πιστεύω ακράδαντα και γνωρίζω ότι ο κίνδυνος μολύνσεων από COVID κατά την εγκυμοσύνη είναι σημαντικός και γι ‘αυτό λέω σε άτομα που επέλεξαν να εμβολιαστούν ότι φαίνεται σαν μια σοφή απόφαση για την προστασία της υγείας τους και την υγεία της εγκυμοσύνης τους. ”

Η Eckert χρησιμεύει επίσης ως σύνδεσμος του Αμερικανικού Κολλεγίου Γυναικολογίας (ACOG) στη συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης (ACIP) του CDC και συνέγραψε τη συμβουλευτική πρακτική της ACOG για τον εμβολιασμό COVID-19 σε έγκυα και θηλάζοντα άτομα.

Μια «επίσημη» δοκιμή με δεδομένα παρατήρησης συνήθως παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ισχυρά και πλήρη δεδομένα και αυστηρούς, τυποποιημένους ορισμούς για τα αποτελέσματα που επιτρέπουν συγκρίσεις ποιότητας, δήλωσε η Eckert.

Ορισμένες μετρήσεις αποτελεσμάτων στη μελέτη της Moderna περιλαμβάνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων που έχουν βρέφη με ύποπτες μείζονες και δευτερεύουσες συγγενείς δυσπλασίες και τον αριθμό των συμμετεχόντων με οποιεσδήποτε επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, αλλά αυτές οι μετρήσεις είναι “εντελώς τυπικές για οποιοδήποτε φάρμακο ή εμβόλιο χορηγείται σε έγκυες γυναίκες”, Eckert.

“Δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη αυξημένου κινδύνου με κανένα από αυτά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής”, έγραψε. “Θα πρέπει πραγματικά να καθησυχάσει ένα έγκυο άτομο ότι συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα. Είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρά αισθάνεται ο καθένας για την ασφάλεια των εμβολίων.”

Ο Δρ Oluwatosin Goje, OB / GYN και ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στην Κλινική του Κλίβελαντ, δήλωσε ότι τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές για έγκυες γυναίκες.

Ο Goje συνιστά επίσης να εμβολιαστούν οι έγκυες γυναίκες, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης από COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερβαίνουν τις πιθανές ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας CDC και FDA “δεν εντόπισαν προβλήματα ασφάλειας για εγκύους που είχαν εμβολιαστεί ή για τα μωρά τους” και οι τομείς της συνεχιζόμενης έρευνας περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν νωρίς κατά την εγκυμοσύνη τους ή σύντομα πριν μείνουν έγκυοι, με παρακολούθηση του βρέφους για μήνες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ