Σαρηγιάννης: Η Μύκονος ήταν σε έξαρση – Τα κρούσματα θα είναι πάνω από 6.000 τον Αύγουστο


O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε πως τα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση

«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι η κίνηση για νέα περιοριστικά μετρά στο νησί ήταν σωστή και στοχευμένη.

Ήδη από τις έξι χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απαγόρευση της μουσικής στο νησί, ενώ έως τις 26 Ιουλίου απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τα μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χωράς όταν βλέπουμε να υπάρχει αλλαγή της τάσης επιδημιολογικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ