Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ειδεχθές έγκλημα – Τι είπε στους Αστυνομικούς ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς


Φολέγανδρος: Οι γονείς της 26χρονης Γαρυφαλλιάς πενθούν από την Παρασκευή το κορίτσι τους, το οποίο δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, την ίδια ώρα το πανελλήνιο σοκάρετε και πάλι από ακόμα μία ειδεχθή γυναικοκτονία

Έπειτα από μία μαραθώνια δολοφονία ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς «έσπασε» και ομολόγησε το φρικτό έγκλημά του.

Ο 30χρονος σύντροφος της δολοφονημένης 26χρονης βρισκόταν στο νησί της Φολεγάνδρου με την Γαρυφαλλιά για διακοπές. Όπως είπε στην ομολογία του, τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες, ένας τέτοιος καυγάς – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του – ξέσπασε την ώρα που βρίσκονταν στο όχημά τους το απόγευμα της Παρασκευής.

Την ώρα της λογομαχίας τους, ο 30χρονος, όπως περιέγραψε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά.

Η 26χρονη βγήκε από το όχημα – όπως είχαν δηλώσει και οι αυτόπτες μάρτυρες – την ακολούθησε ο δολοφόνος της και την έσπρωξε στα βράχια. Είπε, πως χτύπησε σε κάποια βράχια και στη συνέχεια το σώμα της κατέληξε στη θάλασσα. Ο ίδιος – σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται – βούτηξε στη θάλασσα για να την βοηθήσει, αλλά την βρήκε αναίσθητη και τράπηκε σε φυγή.

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην εισαγγελία Νάξου.

Ήταν σε φαρμακευτική αγωγή

Ο 30χρονος που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου να κινείται στην ίδια περιοχή, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 26χρονη φίλη του, ήταν σε κατάσταση σοκ, έχοντας αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει και δεν ήθελε να παραδοθεί στους Αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από μία ώρα κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Ο άνδρας φέρεται να έλεγε συνεχώς την φράση «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση».

Στις 11, μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της Γαρυφαλλιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Φολέγανδρος: Η στιγμή που ανακαλύπτουν τον 30χρονο στην κρυψώνα του

Έπειτα από 24 ώρες αναζητήσεων ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, που εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς το απόγευμα της Παρασκευής, ξαναπήγε στο σημείο όπου γράφτηκε το τέλος της άτυχης κοπέλας.

Κάτοικος της περιοχής έχοντας δει τη φωτογραφία του 30χρονου, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Φολεγάνδρου, τον εντόπισε το απόγευμα του Σαββάτου και ειδοποίησε τις Αρχές.

Η Ειρήνη Μαρινάκη μίλησε στην εκπομπή του OPEN και περιέγραψε τη στιγμή που κατάλαβε ότι ήταν αυτός.

Όπως είπε, είδε τη φωτογραφία του 30χρονου να κυκλοφορεί στο Facebook, καθώς την είχαν κοινοποιήσει φίλοι της και είχε συγκρατήσει στη μνήμη της την κόμμωσή του.

«Είχε χαρακτηριστικό μαλλί και το συγκράτησα», είπε. Όπως εξηγεί, επιστρέφοντας από μπάνιο στη θάλασσα σε παραλία του νησιού, «περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει».

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», ανέφερε η κυρία Μαρινάκη, η οποία στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι ήταν ο 30χρονος.

Όπως αναφέρει επίσης, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, «το αυτοκίνητο είχε φύγει εκτός πορείας, δηλαδή όπως εμείς περνούσαμε από το δρόμο, φαινόταν από ψηλά».

«Είχα συγκρατήσει το πώς είναι τα μαλλιά του, επειδή είναι πολύ φουντωτά και χαρακτηριστικά και είδα έναν άντρα εκεί χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα και κάποια μηχανή ή αυτοκίνητο σταματημένο στο δρόμο», κατέληξε.

Χθες, μιλώνταςη Δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Παπαδοπούλου Ευσταθία περιέγραψε τη σκηνή του εντοπισμού της. «Ο νεαρός έχει παραδοθεί στην αστυνομία. Ο 30χρονος έγινε αντιληπτός από κάτοικο του νησιού, με ενημέρωσε και στη συνέχεια ενημέρωσα την αστυνομία. Ο νεαρός βρισκόταν σε βράχο στο σημείο που είχε βρεθεί το αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τον προσεγγίσουν μετά από μια ώρα, ενώ στο σημείο ήταν και σκάφος του Λιμενικού».

Μαρτυρία: «Ήταν λίγο καιρό μαζί αλλά πολύ ευτυχισμένοι»

Tο Σάββατο (πριν βρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ.) είχε μιλήσει φίλος του νεαρού τονίζοντας: «Με τον φίλο μου έχω να μιλήσω αρκετό καιρό, περίπου ένα μήνα. Εγώ του είχα πει να πάει διακοπές στη Φολέγανδρο. Ήταν στο νησί τρεις μέρες και έκαναν κάμπινγκ. Όταν ενημερώθηκα τι συνέβη τον πήρα αμέσως τηλέφωνο. Το κινητό του από χθες είναι κλειστό. Κανείς δεν μπορεί να τον βρει».

Και πρόσθεσε: «Ήταν λίγο καιρό μαζί αλλά ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Μου έλεγε πως βρήκε σε εκείνη το άλλο του μισό και πως δεν είχαν καθόλου προβλήματα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ