Άσθμα: Αύξηση των περιπτώσεων της αναπνευστικής νόσου όσο μειώνεται η χρήση μάσκας

Είναι ενδιαφέρον, ότι κατά την τυπική περίοδο που οι ασθενείς με άσθμα και αναπνευστικές ασθένειες παρατηρούνται να έχουν έξαρση, δηλαδή από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, δεν υπήρξε ανοδική πορεία και οι ειδικοί αποδίδουν τη δραστική μείωση στις προφυλάξεις Covid και τη χρήση μάσκας, εκτός από τον εποχικό παράγοντα.

Ο αριθμός των περιπτώσεων άσθματος που καταγράφηκαν στο νοσοκομείο του θώρακα σημείωσε άνοδο 25% -30%. «Οι αριθμοί αυξήθηκαν από 100 ανά ημέρα σε 125-130 ανά ημέρα από τις τελευταίες 5-7 ημέρες. Αν και συνήθως η εποχιακή μετάβαση, η οποία είναι καλοκαίρι σε χειμώνα ή χειμώνα σε καλοκαίρι, προκαλεί περιπτώσεις άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής δυσχέρειας (ΧΑΠ), η πρόσφατη αλλαγή του κλίματος προκάλεσε επίσης ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης, με πολλούς ανθρώπους να σταματούν να χρησιμοποιούν μάσκες, που τους αφήνουν εκτεθειμένους στη σκόνη, προκαλεί περιστατικά », δήλωσε ο Δρ Mahaboob Khan, επιθεωρητής, Chest Hospital. Επίσης, οι θήκες Covid-19 ανεβαίνουν αργά ξανά. «Ενώ νωρίτερα παρατηρούσαμε καθημερινή μείωση 2 περιστατικών στο Νοσοκομείο Γκάντι, τώρα έχει αντιστραφεί σε καθημερινή προσθήκη 2 περιπτώσεων και πρόκειται για σοβαρές περιπτώσεις που γίνονται δεκτές με αναπνευστική δυσχέρεια», δήλωσε ο Δρ M Raja Rao, επιθεωρητής, Gandhi Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here