Αϊτή: Επέστρεψε στη χώρα η χήρα του δολοφονημένου προέδρου για να παραστεί στην κηδεία του


Η Mαρτίν Μοϊζ, χήρα του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ, επέστρεψε στη χώρα, 10 ημέρες μετά τη δολοφονία του που συγκλόνισε τη χώρα της Καραϊβικής.

Η Mαρτίν Μοϊζ, χήρα του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ, είχε υποστεί τραύματα από τη δολοφονική επίθεση στο σπίτι τους και υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Φλόριντα. Πλέον επέστρεψε στο Πορτ-ο-Πρενς για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της, οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κατά την άφιξή της με ιδιωτικό αεροπλάνο, την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κλοντ Ζοζέφ. Έχοντας το δεξί χέρι της σε νάρθηκα, φορώντας μάσκα, αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από μαύρα ρούχα, η 47χρονη χήρα του δολοφονημένου προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ τέθηκε υπό την προστασία πρακτόρων ασφαλείας.

«Η πρώτη κυρία της Αϊτής, Μαρτίν Μοΐζ μόλις έφτασε στην Αϊτή στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την κηδεία» του συζύγου της, που είναι προγραμματισμένη να τελεστεί δημοσία δαπάνη στις 23 Ιουλίου, τόνισε με tweet χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η άφιξή της ήταν αιφνιδιαστική και εξέπληξε τους κατοίκους της χώρας που παραμένουν συντετριμμένοι από τη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ , ενώ υποστηρίζουν ότι στη δολοφονία εμπλέκονται Αϊτινοί, Αμερικανοί και πρώην Κολομβιανοί στρατιώτες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η χήρα του προέδρου Μοϊζ έγραψε στο Twitter από το νοσοκομείο του Μαϊάμι ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άντρας της έφυγε από τη ζωή «χωρίς να πει μια τελευταία λέξη. Αυτός ο πόνος δεν θα περάσει ποτέ».

Την Παρασκευή, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η κηδεία του Ζοβενέλ Μοΐζ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου στην πόλη Cap-Haitien της βόρειας Αϊτής και ότι η σύζυγός του αναμένεται να παρευρεθεί.

Οι συνθήκες της δολοφονίς εξακολουθούν να είναι ασαφείς δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ, η οποία ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου.

Η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώην Κολομβιανών στρατιωτών που κατηγορούνται ότι ήταν μέρος μιας ομάδας καταδρομέων που ταξίδεψε στη χώρα για να δολοφονήσει τον Μοϊζ.

Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με διεθνείς ερευνητές, κυρίως μέλη της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για να εντοπίσουν τους εγκεφάλους της δολοφονίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ