ΕΚΑΒ για Ίο: Έτσι έγινε η αεροδιακομιδή της 18χρονης που «έσβησε» στο νοσοκομείο Σύρου


Διευκρινίσεις του ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή της 18χρονης κοπέλας που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Σύρου. Τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της 18χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Σύρου, πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ.

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής απογειώθηκε ελικόπτερο από τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα, έχοντας δεχθεί αίτημα από το κέντρο Υγείας της Ίου. Ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί και στο λιμενικό για πλωτό μέσο ώστε να διακομίσει τη 18χρονη σε μεγαλύτερο υγειονομικό σχηματισμό, αλλά δεν ήταν εφικτό.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προσγειώθηκε στην Ίο στις 04:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, με ιπτάμενο πλήρωμα, γιατρό και δυο διασώστες. Ο γιατρός προχώρησε αμέσως στη διασωλήνωση της 18χρονης, η οποία είχε παραληφθεί σε κωματώδη κατάσταση απο τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας.

Η προσγείωση του ελικοπτέρου στη Σύρο έγινε περίπου δυο ώρες αργότερα, με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου του νησιού να παραλαμβάνουν τη 18χρονη από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Κέντρο Υγείας της Ίου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να επανέλθει.

Αντίθετα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, μιας και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και εξέπνευσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ