Αλόννησος: Τι απαντά η ΓΓΠΠ για την περιπέτεια της οικογένειας ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η ΓΓΠΠ αμφισβητεί τις περιγραφές που γίνονται στην ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για περιφορά της οικογένειας στο δρόμο, μόλις βρέθηκε θετική στον κοροναϊό η μητέρα, ενώ τονίζει ότι οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ήταν να παραμείνει η οικογένεια στο ξενοδοχείο διαμονής της, ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας

Στην ανακοίνωση-καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για οικογένεια στην Αλόννησο, που μέλος της έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, «και περιφέρεται ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας», σύμφωνα με την Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, απαντά με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Πολιτική Προστασία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας υπάρχει κρούσμα, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Σχετικά με τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν σε οικογένεια στην Αλόννησο, μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και δεν βρίσκεται ούτε «περιφερόμενη στο δρόμο» ούτε «σε απόγνωση», όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κα Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας υπάρχει κρούσμα, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Η δε εικόνα περί «περιφοράς» της οικογένειας στο νησί που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στην αυτόβουλη μετάβασή της στο λιμάνι της Αλοννήσου προς αναχώρηση, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης, καθώς μια τέτοια κίνηση επιφέρει σοβαρές διοικητικές, αλλά και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματά του και ελπίζουμε να κατανοεί ότι με τις αστήρικτες κατηγορίες του φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την οικογένεια που υποτίθεται ότι «υπερασπίζεται».

Η δήλωση Νοτοπούλου – Μεϊκόπουλου

Στην κοινή δήλωση Νοτοπούλου – Μεϊκόπουλου, αναφέρεται ότι «μόνο ντροπή προκαλούν» τα όσα εκτυλίσσονται στην Αλόννησο σχετικά με την οικογένεια στην οποία η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ασκείται κριτική στον υπουργό Τουρισμού οτι «έκανε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό για ξενοδοχεία καραντίνας ενώ το μόνο που εξασφάλισε ήταν η επανάληψη της περσινής αποτυχίας» και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας ότι «άφησαν την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ορισμό ξενοδοχείων καραντίνας στη μέση». Επίσης καταλογίζεται στην Πολιτική Προστασία ότι διέφυγε «από τον “άριστο” σχεδιασμό τους» πώς θα διακομίζονται τα κρούσματα και οι κοντινές επαφές στα μεγαλύτερα νησιά, και γίνεται λόγος για «πινγκ – πονγκ αρμοδιοτήτων και ευθυνών». Τέλος κατηγορείται η κυβέρνηση ότι «είναι άφαντη» και ότι επιδεικνύει «πρωτοφανή αδιαφορία τόσο για την ασφάλεια της οικογένειας όσο και για τους υπόλοιπους πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αλόννησο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ