Αυστρία: Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες στη χώρα εμβολιάστηκαν πλήρως


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΔιαβεβαιώσεις πως ο δωρεάν χαρακτήρας των τεστ κορονοϊού στην Αυστρία, που ισχύει έως τώρα στη χώρα αυτή, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στη διάρκεια του καλοκαιριού, δίνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα “Kronen Zeitung” ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει μία κατάργησή του από το φθινόπωρο.

Εάν υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους όσοι μπορούν να εμβολιαστούν, “η κατάσταση θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο”, αναφέρει, αποκλείοντας κατηγορηματικά από την υποχρεωτικότητα όλους εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν – όπως εκείνοι ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών, ή υψηλού κινδύνου ασθενείς.

Έντονη είναι η διαμαρτυρία κατά των θέσεων του υπουργού Υγείας, από την πλευρά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, του οποίου ο αρμόδιος σε θέματα Υγείας Φίλιπ Κούχερ, καταγγέλλει πως “τώρα που ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται ξανά, πρέπει να υπάρξει επέκταση των δωρεάν τεστ κορονοϊού και όχι απόσυρση”.

Τα τεστ επί πληρωμή δεν πρόκειται να αυξήσουν την προθυμία εμβολιασμού, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του μη αναφερόμενου αριθμού μολυσμένων ατόμων, προειδοποιεί ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών.

Να πληρώνονται τα τεστ για την Covid μετά το καλοκαίρι, ώστε να πηγαίνουν να εμβολιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα άνθρωποι, είχε ζητήσει πρώτος ο Γκέραλντ Λοάκερ, ο εκπρόσωπος Υγείας του ΝΕΟΣ, του μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Τώρα, στη σημερινή συνέντευξή του στην Kronen Zeitung, ο υπουργός Υγείας σημειώνει πως “το φθινόπωρο οι εμβολιασμοί θα παρουσιάσουν στασιμότητα από κάποιο σημείο και μετά. Έχουμε ξοδέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τεστ από την έναρξη της πανδημίας. Αυτό ήταν σωστό, αλλά κάποιος πρέπει να το πληρώσει κάποια στιγμή”.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν — ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — “εάν όλοι μπορέσουν να επωφεληθούν από την προσφορά εμβολιασμού, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ