Φιλιώ Πυργάκη: Αυτές ήταν οι τελευταίες στιγμές της – Πώς αποχαιρέτισε τους δικού της ανθρώπους

Τις τελευταίες στιγμές της Φιλιώς Πυργάκη της μεγάλης ερμηνεύτριας των δημοτικών τραγουδιών που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο αποκάλυψε η συμπεθέρα της

Την κόρη της, τον γαμπρό της και τα δύο εγγόνια της ζήτησε να δει η Φιλιώ Πυργάκη η μεγάλη ερμηνεύτρια των δημοτικών τραγουδιών πριν να φύγει από τη ζωή το Σάββατο το πρωί.

Όπως περιγράφει η συμπεθέρα της Ιωάννα Παπαγεωργίου η Φιλιώ Πυργάκη κάλεσε δίπλα της τη μοναχοκόρη της, Γαρυφαλλιά, τον γαμπρό της Αντώνη και τα δύο εγγόνια της, τον Θεοδωρή και τον Φίλιππο.

«Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε μονιασμένοι, δυνατοί και περήφανοι για μένα» είπε η Φιλιώ Πυργάκη αγκαλιάζοντας έναν-έναν και τα τέσσερα άτομα που κάλεσε για να αποχαιρετίσει.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαγεωργίου, που μίλησε στην Espresso, στη Φιλιώ Πυργάκη είχε στοιχίσει πολύ ο θάνατος πριν από περίπου δύο μήνες του πολυαγαπημένου συζύγου της Δημήτρη Κωστόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, όπως, δηλαδή, και η 77χρονη τραγουδίστρια.

Την είδηση του θανάτου της Φιλιώς Πυργάκη έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Οι μεγάλες επιτυχίες της

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ