Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου θέλει να βρούμε μαζί την μπάντα για τα επόμενα «Ραντεβού στον ήλιο»


Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, ενώ η διάθεσή μας ακολουθεί αναπόφευκτα την ίδια ανοδική πορεία.

Αυτό σημαίνει πως οι παρεΐστικες συναντήσεις στα γραφικά ταβερνάκια και τα ουζερί της πόλης έχουν γίνει πιο τακτικές, ενώ εμείς δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε τη συντροφιά των δικών μας ανθρώπων, τσουγκρίζοντας ξανά και ξανά τα ποτήρια μας, κάνοντας όνειρα και σχέδια για το επόμενο διάστημα. Είναι για εμάς μία ευκαιρία να… ξορκίσουμε τον περίεργο χειμώνα που αφήσαμε πίσω και να υποδεχτούμε με αισιοδοξία τη νέα, ηλιόλουστη εποχή που «ανοίγεται» μπροστά μας και μας προσκαλεί να τη χαρούμε στο έπακρο.

Βέβαια, αν υπάρχει κάτι που «απογειώνει» κάθε φορά αυτές τις συναντήσεις, αυτό είναι οι μοναδικές μελωδίες που «ντύνουν» τις καλοκαιρινές στιγμές μας, τα τραγούδια που μας «ξυπνάνε» συναισθήματα και αναμνήσεις, μας παρασύρουν να χορέψουμε στον ρυθμό τους και τελικά, σε βάθος χρόνου μετατρέπονται σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι των πιο δυνατών μας αναμνήσεων. Παρόλα αυτά, τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να διαμορφώσουμε εμείς το soundtrack του καλοκαιριού, επιλέγοντας τους καλλιτέχνες που θα μας συνοδεύσουν μουσικά στο επόμενο «Ραντεβού στον ήλιο»;

Μπορεί να μοιάζει ένα μακρινό, φανταστικό σενάριο, όμως λίγες ημέρες πριν, ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου βγήκε στους δρόμους της πόλης παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου, αναζητώντας διακαώς την απόλυτη μπάντα του φετινού καλοκαιριού. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι τη βοήθεια του κοινού, δηλαδή τη δική μας, ώστε να αποφασίσουμε με την ψήφο μας, ποια θα είναι η μπάντα, η οποία θα «απογειώσει» μουσικά τα ηλιόλουστα ραντεβού μας!

Ποια είναι η κατάλληλη μπάντα για καλοκαιρινά ραντεβού κάτω από τον ήλιο

Για τους περισσότερους από εμάς, το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί την αρχή μίας φωτεινής, αισιόδοξης εποχής, την οποία θέλουμε να απολαύσουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Και ο τρόπος για να το καταφέρουμε, είναι να παραμείνουμε συνεπείς στα καθιερωμένα μεσημεριανά και απογευματινά ραντεβού κάτω από τον ήλιο με την παρέα μας, δηλαδή τις «ιεροτελεστίες» που εμπλουτίζουν με μοναδικές γεύσεις και αρώματα το καλοκαίρι μας. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς χρειαζόμαστε στο background και την ανάλογη μουσική υπόκρουση, η οποία θα ανεβάζει την διάθεσή μας και θα δημιουργεί την ιδανική καλοκαιρινή, ηλιόλουστη ατμόσφαιρα.

Συνεπώς, κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι η κατάλληλη μπάντα για να «ντύσει» μουσικά τα καλοκαιρινά ραντεβού μας κάτω από τον ήλιο; Φυσικά, μία μπάντα που ξέρει και απολαμβάνει να παίζει μουσική κάτω από την ήλιο, μία μπάντα που «πλημμυρίζει» με ξεχωριστές μελωδίες τους δρόμους της πόλης, προκαλεί ένα νοητό «κύμα» ενθουσιασμού με τον ρυθμό της και παρασύρει τους τυχαίους περαστικούς σε μακρινά ταξίδια, σε νοητές «αποδράσεις» μέσα στα στενά όρια της πόλης.

Αλήθεια, πόσες φορές έτυχε να περάσουμε μπροστά από μία μπάντα δρόμου και χάρη στη μελωδία που έπαιζε, να νομίζουμε για λίγο πως η πραγματικότητα μετατρέπεται σε ταινία; Πόσες φορές έτυχε να ακούσουμε ένα γνώριμο τραγούδι από μία μπάντα του δρόμου, το οποίο μας δημιούργησε αναμνήσεις, συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού, συγκίνησης, μας έπεισε να τραβήξουμε τον διπλανό μας από το χέρι και να χορέψουμε σαν να μην μας βλέπει κανείς;

Αυτοί ήταν οι λόγοι, λοιπόν, που ο Γιάννης Χατζηγεωργίου πραγματοποίησε την αναζήτησή του στους δρόμους την Αθήνας. Γιατί ήξερε πως είναι το κατάλληλο μέρος για να ανακαλύψει την ξεσηκωτική, ταλαντούχα μπάντα του δρόμου που θα μετατραπεί στη «Μπάντα του Ήλιου» από το Ούζο Πλωμαρίου και θα διασκεδάζει τους θαμώνες, σε διαφορετικές συνεργαζόμενες ταβέρνες ή ουζερί.

Ψηφίζουμε την μπάντα του καλοκαιριού και κερδίζουμε ραντεβού στον ήλιο

Τελικά, έπειτα από την περιήγησή του στους δρόμους της πόλης, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου κατάφερε να ξετρυπώσει τις τρεις μπάντες που διεκδικούν τον τίτλο της καλοκαιρινής μπάντας «Ραντεβού στον ήλιο»! Πρόκειται για το τριμελές συγκρότημα Άνευ Όρων, δηλαδή την αχώριστη παρέα του Σπύρου, της Αφροδίτης και της Ιωάννας, οι οποίοι με τις μουσικές τους ξεσηκώνουν τους διαβάτες της πόλης, την τετραμελή μπάντα Ταμτιριρίμ του Τάσου, του Νίκου, του Ιάσωνα και του Βίκτωρα, που με την αστείρευτη ενέργειά τους «σπάνε» καθημερινά την ρουτίνα των περαστικών και τέλος, το κοριτσίστικο «αέρινο» τρίο, Τριανέμι, το οποίο αποτελείται από τη Γαβριέλλα, την Ειρήνη και τη Μαρία, οι οποίες με τη ζωντάνια και το πηγαίο, αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, μεταμορφώνουν κάθε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας σε μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις μπάντες, την ιστορία και τα μέλη τους, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε το site «Ραντεβού στον ήλιο». Εκεί μπορούμε να παρακολουθήσουμε μία σύντομη συνέντευξη με την κάθε μπάντα και να ακούσουμε την ξεχωριστή εκτέλεσή της στο εμβληματικό -και άκρως καλοκαιρινό- κομμάτι «Ακρογιαλιές Δειλινά», ώστε να πάρουμε την τελική απόφαση και να «ρίξουμε» την ψήφο μας.

Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε για να ψηφίσουμε είναι πολύ απλή, ενώ συγχρόνως μας εξασφαλίζει μία συμμετοχή σε μία μεγάλη κλήρωση! Διότι ψηφίζοντας την μπάντα που θέλουμε να αναδειχθεί ως μπάντα «Ραντεβού στον ήλιο», συγχρόνως μπαίνουμε στην κλήρωση για ένα τραπέζι σε ένα ουζερί της Αθήνας, όπου θα μπορούμε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας Ούζο Πλωμαρίου, υπό τους ήχους της απόλυτης καλοκαιρινής μπάντας. Σε κάθε περίπτωση, ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Έχει σημασία να θυμόμαστε πως το φετινό καλοκαίρι είναι μια περίοδος για την οποία ανυπομονούσαμε τους προηγούμενους μήνες. Τώρα, λοιπόν, που διανύουμε την εποχή που περιμέναμε και μπορούμε να δώσουμε «Ραντεβού στον ήλιο» με τους αγαπημένους μας, αξίζει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε στο έπακρο το καλοκαίρι μας. Πώς θα το καταφέρουμε; Ψηφίζοντας την μπάντα του δρόμου που αισθανόμαστε πως εκπροσωπεί τα καθιερωμένα «Ραντεβού στον ήλιο» και διεκδικώντας ένα τραπέζι για να ακούσουμε ζωντανά τη νικητήρια μπάντα με την παρέα μας και συντροφιά τη διαχρονική γεύση του αγαπημένου μας Ούζο Πλωμαρίου!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ