Mπιλ Γκέιτς: Νέο βιβλίο ρίχνει φως στις σχέσεις του με τον παιδόφιλο Τζεφρι Έπσταϊν- Καταγγελίες σοκ


Ο μεγιστάνας της Microsoft είχε επισκεφθεί την έπαυλη του Τζέφρι Έπσταϊν στο Μανχάταν τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ είχε πετάξει μαζί του με το ιδιωτικό του τζετ, αποκαλύπτει νέο βιβλίο για το «περίεργο δίδυμο» των δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύεται αύριο.

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ Γκέιτς και Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να είχαν ιστορικό συναντήσεων, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο με την υπογραφή της ερευνητικής δημοσιογράφου της Miami Herald, Τζούλι Μπράουν.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft είχε πάει στο σπίτι του παιδεραστή τραπεζίτη που βρέθηκε νεκρός στο κελί του, τουλάχιστον τρεις φορές στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Μία από αυτές μάλιστα έμεινε στο σπίτι του μέχρι αργά το βράδυ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα του νέου βιβλίου με τίτλο, “Perversion of Justice: The Jeffrey Epstein Story, “που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ο Έπσταϊν προσπαθούσε να εξασφαλίσει μία «χρυσή» συμφωνία με το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, μέσω της οποίας θα βοηθούσε το ίδρυμα να εξασφαλίσει κεφάλαια, ισχυριζόμενος ότι «είχε πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των πελατών του» γράφει η Μπράουν, επικαλούμενη μια έκθεση των New York Times το 2019.

«Και άλλοι εργαζόμενοι τστο ίδρυμα Γκέιτς είχαν επισκεφθεί επίσης το αρχοντικό του Έπσταϊν αρκετές φορές καθώς ο τελευταίος συζητούσε τόσο με τον Μπιλ όσο και με τη Μελίντα Γκέιτς για ένα προτεινόμενο φιλανθρωπικό ταμείο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μεγαλη αμοιβή για τον Έπσταϊν» αναφέρει το βιβλίο.

Ο καταδικασμένος παιδόφιλος ήλπιζε «να προσελκύσει δωρεές από πλούσιους φίλους του στο πλαίσιο του εγχειρήματος, βασιζόμενος στα κεφάλαια του Ιδρύματος Γκέιτς, που θα χρησιμοποιούνταν για την παγκόσμια υγεία».

Ο Μπιλ Γκέιτς συζητούσε μια φιλανθρωπική συνεργασία μέσω του ιδρύματός του και της JPMorgan, οι οποίες, τότε, δημιουργούσαν το Παγκόσμιο Ταμείο Επενδύσεων Υγείας, ανέφεραν οι Times. Το Ίδρυμα Γκέιτς δωρίζει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Γκέιτς είχε πετάξει επίσης με τον Eπστάϊν με το ιδιωτικό τζετ του χρηματιστή το 2013 από το αεροδρόμιο Teterboro στο Νιου Τζέρσεϊ προς το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, αναφέρει το νέο βιβλίο. Το σπίτι στο Παλμ Μπιτς φέρεται να είχε παίξει μεγάλο ρόλο στον φερόμενο κύκλωμα διακίνησης ανηλίκων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Έπσταϊν ομολόγησε για πρώτη φορά την ενοχή του για εξώθηση ανήλικης σε πορνεία το 2008 για μία υπόθεση που χρονολογείται από το 2005.

“Οι φιλανθρωπικές συνομιλίες” μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων συνεχίστηκαν το 2014 όταν ο Γκέιτς δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο Media Lab του MIT “κατόπιν αιτήσεως του Eπστάιν”, γράφει η Μπράουν. Λίγο αργότερα, ο Γκέιτς διέκοψε τους δεσμούς με τον Έπσταϊν.

Η Μπρίτζιτ Άρνολντ, εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε στους Times το 2019 ότι ο δισεκατομμυριούχος «λυπάται που συναντήθηκε ποτέ με τον Έπσταϊν» και ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κρίσης.

Ο συνιδρυτής της Microsoft μέχρι τότε είχε προσπάθησε πολλές φορές να αποστασιοποιηθεί από τον πρώην χρηματιστή, λέγοντας ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους ποτέ καμία συνεργασία.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Επστάϊν συνελήφθη για ακόμη μία φορά και κατηγορήθηκε ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη. Ωστόσο, πέθανε σε κελί φυλακής ένα μήνα αργότερα, τον Αύγουστο του 2019 και ο θάνατος του αποδόθηκε επισήμως σε αυτοκτονία.

Το πολύκροτο διαζύγιο του Μπιλ με την Μελίντα Γκέιτς που ανακοινώθηκε τον Μάιο αποδίδεται -μεταξύ άλλων- στη δυσαρέσκεια της πρώην συζύγου του για τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ