Ελληνικό: Επίσημη παρουσίαση για το νέο παράκτιο μέτωπο και τη Marina Galleria


Την Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση της Lamda Development για τα έργα ανάπλασης στο Ελληνικό.

Μια παραλία συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους 50 μέτρων κατά μέσο όρο, αλλά και ένα παράκτιο μέτωπο με υπερσύγχρονη μαρίνα, καταστήματα και εστιατόρια περιλαμβάνουν τα σχέδια ανάπλασης του Ελληνικού, που θα παρουσιαστούν επισήμως την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, διαδικτυακά. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση τμημάτων του έργου του Ελληνικού από τη Lamda Development, καθώς η αρχή είχε γίνει στις 7 Ιουλίου με την παρουσίαση των σχεδίων του Marina Tower.

Μετά τον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη, ύψους 200 μέτρων και συνολικά 45 ορόφων που θα φιλοξενεί υπερσύγχρονες κατοικίες, η Lamda Development παρουσιάζει τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη Marina Galleria, την προκυμαία που θα κατασκευαστεί με ποικιλία καταστημάτων και χώρων διασκέδασης, αλλά και συνολικά το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, με έκταση στα 3,5 χιλιόμετρα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η μεγάλη σύγχρονη μαρίνα, με υποδομές για 337 θέσεις σκαφών έως 80 μέτρων, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο 6 αστέρων μπροστά από τη μαρίνα, το Marina Exclusive Hotel και την παραλία, που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά εκ του μηδενός ανάμεσα από τη μαρίνα και τον Παραλιακό Οικισμό.

Η ανανεωμένη παράκτια ζώνη του Ελληνικού, συνολικού μήκους 3,5 χλμ., θα συνδέσει τα παράκτια αξιοθέατα, δημιουργώντας κοινόχρηστους χώρους, αλλά και οριοθετημένες περιοχές κατοικίας, με ήδη υπάρχοντες χώρους πρασίνου και εκκλησίες. Εξυπακούεται πως ο παραλιακός δρόμος του Ελληνικού θα πεζοδρομηθεί, αποτελώντας ένα είδους «boardwalk» κατά τα πρότυπα πολιτειών όπως το Ατλάντικ Σίτι, στις ΗΠΑ.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Πυρήνας του έργου του Ελληνικού είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο, που θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί η ανάπλασή του. Η συνολική του έκταση, λίγο μεγαλύτερη των 2 εκατ. στρεμμάτων, θα διακρίνεται σε επτά περιοχές, ενώ ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και μονοπατιών θα κάνουν εύκολη την πρόσβαση από το ένα σημείο στο άλλο, εντός αλλά και πέριξ του πάρκου.

Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τη μεγαλύτερη λίμνη του, που θα στηρίζεται στις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο Ελληνικό επί Ολυμπιακών Αγώνων 2004 για το άθλημα του Κανόε-Καγιάκ, αλλά και το νέο Μουσείο Αεροπορίας με τα ιστορικά υπόστεγα της Ολυμπιακής, γήπεδα, ένα πάρκο Γλυπτικής, την περιοχή ρέματος Τραχώνων για την Φύση και το Περιβάλλον, με την νέα ανοικτή κοίτη του ρέματος και την αίσθηση των παραρεμάτιων και υγροτοπικών τοπίων αλλά και την Ολυμπιακή Πλατεία με τους 5 κύκλους που αποτελούν το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εντός του Πάρκου θα δημιουργηθεί και το Πολυδύναμο Κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων με τον Πύργο Παρατήρησης, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων, συναυλιών και άλλων μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεων. Παράλληλα, σημείο αναφοράς θα αποτελέσει στην περιοχή Εκθέσεων, το διατηρητέο κτήριο Σάαρινεν, το οποίο θα μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο.

Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις της Lamda Development

Στο Ελληνικό κατασκευάζονται έργα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλάζοντας την όψη του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού και δημιουργώντας εκ του μηδενός έναν κόμβο αναψυχής αλλά και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. Το Ελληνικό άλλωστε με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων, εντός της πενταετίας, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων πολιτών που θα διαπιστώσουν άμεσα αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους όσο και ξένων επισκεπτών, αποτελώντας έναν αυτόνομο τουριστικό προορισμό για τη χώρα μας.

Την εξέλιξη των έργων αυτών έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται μέσα από τις διαδικτυακές παρουσιάσεις της Lamda Development. Αυτή την Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, η δεύτερη παρουσίαση που αφορά στα σχέδια ανάπλασης του παράκτιο μετώπου και της Marina Galleria είναι ανοιχτή προς το κοινό, μέσα από το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ