Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο «κάδρο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η πολιτική ασυλία του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της πανδημίας έχει τελειώσει και συνεπώς ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι – όπως λένε – τόσο των αστοχιών στη διαχείριση του κορωνοϊού, αλλά και έναντι των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Μάλιστα το προσεχές διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνουν την σκληρή κριτική κατά του ίδιου του πρωθυπουργού και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον βάζουν στο κάδρο των ευθυνών ακόμα και για την υπόθεση του πόθεν έσχες της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει καθαρές απαντήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση και γι’ αυτό στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εχθές 18/07/2021 αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε καθαρές απαντήσεις και επαρκείς εξηγήσεις. Αναμένουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να μη θεωρεί τον εαυτό του αυτοκράτορα, αλλά ίσο απέναντι στο νόμο, όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Δεν είναι ζήτημα παραπολιτικής ούτε κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης».

Μάλιστα προσθέτουν ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα εμμονής με την σύζυγο του πρωθυπουργού, την κυρία Γκραμπόφσκι και γι’ αυτό όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφήσει τα… δακρύβρεχτα και να απαντήσει στην ουσία:

«Με δυο λόγια με τη σημερινή του απάντηση, είναι σαν ο πρωθυπουργός της χώρας να υποστηρίζει πως ο καθένας μπορεί να κάνει παρανομίες και όταν τον ανακαλύπτουν να δείχνει μια κόλα χαρτί, με τις υπογραφές του ιδίου και όσων ελέγχονται και να ξεμπερδεύει, αγνοώντας τα επίσημα έγγραφα» συμπληρώνει, καλώντας «τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει κατά μέρους τα δακρύβρεχτα περί στοχοποίησης της συζύγου του και να απαντήσει επί της ουσίας, όπως υποχρεούται να πράξει κάθε δημόσιο πρόσωπο που κατέχει εξουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο χωρίς καθαρές απαντήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το θέμα δεν είναι «προσωπικό» αλλά «θεσμικό», είναι προφανές ότι το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα και από τις δύο πλευρές και το όποιο πολιτικό μορατόριουμ θα πάει περίπατο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ