Απίστευτο: Επιστήμονες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που ονειρεύονται (pics)

Διάλογος σε πραγματικό χρόνο

Επιστήμονες κατάφεραν να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με ανθρώπους που κοιμούνται και βρίσκονται σε REM κύκλο βλέποντας όνειρα, καταφέρνοντας να τους κάνουν να ακολουθήσουν οδηγίες, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις, ακόμα και να λύσουν απλά μαθηματικά προβλήματα.

Οι ερευνητές εργάστηκαν με 36 εθελοντές σε τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια. Κατά το βαθύτερο σημείο του ύπνου, οι επιστήμονες αλληλεπίδρασαν με τους εθελοντές μέσω ήχου, φώτων και αφής, ζητώντας τους να μετρήσουν πόσα αγγίγματα ή φώτα έβλεπαν, ενώ μπορούσαν να απαντήσουν και σε απλές ερωτήσεις με ναι ή όχι, όπως το αν μιλούν Ισπανικά. Οι απαντήσεις δίνονταν μέσω κινήσεων των ματιών ή των μυών του προσώπου και είχαν συμφωνηθεί από την αρχή.

«Συνδέσαμε τα δεδομένα επειδή πιστεύαμε πως ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων από τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι πειστική απόδειξη στην πραγματικότητα του φαινομένου τις αμφίδρομης επικοινωνίας», ανέφερε ο Karen Konkoly.

Μετά από κάθε πετυχημένη απάντηση οι ερευνητές ξυπνούσαν τους συμμετέχοντες για να περιγράψουν το όνειρό τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις θυμόντουσαν εξωτερικά ερεθίσματα τα οποία “μεταφράστηκαν” ως κάτι άλλο μέσα στο όνειρο.

Η έρευνα είναι χρήσιμη για τη μελλοντική μελέτη των ονείρων, της μνήμης και του πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για να καθιερωθούν αναμνήσεις στη μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαταραχών ύπνου, ενώ μπορεί και να μας προσφέρει ένα τρόπο να εκπαιδευτούμε για να βλέπουμε ό,τι θέλουμε στα όνειρά μας.

Πηγή: unboxholics.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here