Τόλης Βοσκόπουλος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του αγαπημένου τραγουδιστή


Το πανελλήνιο θρηνεί το χαμό του θρυλικού τραγουδιστή, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο άνθρωπος που έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος, δεν είναι πλέον κοντά μας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε πένθος σε όλη την Ελλάδα με τον αγαπημένο τραγουδιστή να δίνει μάχη τον τελευταίο καιρό με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του λαϊκού τραγουδιστή θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο. Εκεί, φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Η ανεπανάληπτη πορεία του «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

Απέραντη θλίψη και θρήνο στον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό που τον λάτρεψε, έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τόλη Βοσκόπουλου, του «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού, σε ηλικία 81 ετών από ανακοπής καρδιάς.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς, εμπορικούς και πιο επιδραστικούς τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο στο ελληνικό τραγούδι.

«Τον Βοσκόπουλο ή θα τον λατρεύεις ή δεν θα τον ακούς καθόλου», έλεγε το κοινό και ο Βοσκόπουλος πραγματικά λατρεύτηκε όσο λίγοι από γενιές και γενιές.

«Ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης», έχει πει ο μεγάλος μας ερωτικός τραγουδιστής, Γιάννης Πάριος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δεκαετία του 1970, οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον τραγουδιστή με την ένρινη φωνή (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη), γεγονός που έχει αναφέρει και ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του έχει σημειώσει χαρακτηριστικά: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης «έφυγε» από τη ζωή λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του. Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το 12ο παιδί της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι. Είχε 11 αδερφές!

«Τον τόπο που γεννιέσαι και μεγαλώνεις τον κουβαλάς πάντα μέσα στην ψυχή σου, όπου κι αν βρεθείς. Μόνο συγκίνηση και βαθιά χαρά νοιώθω που επιστρέφω στον Πειραιά, που αγαπώ και έχω τόσες αναμνήσεις», είχε δηλώσει ο ίδιος όταν επέστρεψε στον Πειραιά και στο Βεάκειο Θέατρο για συναυλία το 2013.

Το ντεμπούτο του στη δισκογρφία έγινε με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα, ενώ η εκτόξευση της καριέρας του και η καθιέρωση ήρθε με το κομμάτι Άγωνία το 1968, σε σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το τραγούδι ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο όσο και απίστευτο νούμερο για εκείνη την εποχή και όλα τα άλλα είναι ιστορία… Ο Βοσκόπουλος έγινε το μεγαλύτερο είδωλο γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση! Για παραπάνω από τρεις δεκαετίες οι εμφανίσεις του ήταν ήταν sold-out. Οι θαυμαστές του έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο, ενώ όλοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν πρώτο τραπέζι πίστα για να βρεθούν όσο πιο κοντά στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε συνεργαστεί με δεκάδες καλλιτέχνες του θεάτρου και του τραγουδιού. Είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Μερικές μόνο από τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες είναι οι: «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή», το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι Εσύ» το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και πόσα άλλα, όλα αγαπημένα, ακόμα και από κείνους που δεν λάτρεψαν το Βοσκόπουλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ