Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα γίνει ποτέ υποχρεωτικός

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών

O εμβολιασμός των παιδιών δεν πρόκειται να γίνει ποτέ υποχρεωτικός ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς το θέμα φαίνεται πως συζητείται από την Επιτροπή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ τόνισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών.

Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ