25 Απριλίου 2024

Διατροφή : Συμβουλές για να φτιάξετε υγιεινά γεύματα


Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία των γευμάτων είναι υπέροχες δεξιότητες που έχετε στο προσωπικό σας σετ εργαλείων υγείας και ευεξίας. Ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα γεύματος μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας ή να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο στόχο υγείας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στην πορεία .

 Ξεκινήστε με μία εύκολη συνταγή
  • Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ ένα γεύμα ή επιστρέφετε σε αυτό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθάνεται λίγο τρομακτικό.
  • Η ανάπτυξη μιας συνήθειας σχεδιασμού γευμάτων δεν διαφέρει από το να κάνετε οποιαδήποτε άλλη θετική αλλαγή στη ζωή σας . Η εκκίνηση μικρής και αργής οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η νέα σας συνήθεια είναι βιώσιμη.
  • Ξεκινήστε σχεδιάζοντας λίγα γεύματα ή σνακ για την επόμενη εβδομάδα. Τελικά, θα καταλάβετε ποιες στρατηγικές προγραμματισμού λειτουργούν καλύτερα και μπορείτε να αναπτύξετε αργά το σχέδιό σας προσθέτοντας περισσότερα γεύματα όπως σας ταιριάζει.

Εξετάστε κάθε ομάδα τροφίμων

  • Είτε ετοιμάζετε γεύματα για μια εβδομάδα, μήνα ή λίγες μέρες, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κάθε ομάδα τροφίμων εκπροσωπείται στο σχέδιό σας.
  • Το πιο υγιεινό πρόγραμμα γεύματος δίνει έμφαση σε ολόκληρα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και υγιή λίπη, ενώ περιορίζει τις πηγές εξευγενισμένων κόκκων, πρόσθετων σακχάρων και υπερβολικού αλατιού .
  • Καθώς διαβάζετε τις αγαπημένες σας συνταγές, σκεφτείτε κάθε μία από αυτές τις ομάδες τροφίμων. Εάν κάποιο από αυτά λείπει, δώστε ένα σημείο για να συμπληρώσετε τα κενά.
Οργανωθείτε
  • Η καλή οργάνωση αποτελεί βασικό συστατικό για κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα γεύματος.
  • Η οργανωμένη κουζίνα, το ντουλάπι και το ψυγείο κάνουν τα πάντα, από τη δημιουργία μενού, τα ψώνια και την προετοιμασία γευμάτων, καθώς θα γνωρίζετε ακριβώς τι έχετε στο χέρι και πού βρίσκονται τα εργαλεία και τα συστατικά σας.
  • Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να οργανώσετε τους χώρους προετοιμασίας γευμάτων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς.

Ακολουθεί βίντεο υγιεινής διατροφής

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ