Ρωσία- Κορoνοϊός: Οι Αρχές ανακοίνωσαν 24.633 νέα κρούσματα και 719 θανάτους


Το «σφυροκόπημα» του ιού στη χώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 24.633 νέα κρούσματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 4.007 στη Μόσχα, με τον επίσημο συνολικό τους αριθμό από την αρχή της πανδημίας να φθάνει τα 5.982.766.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κορoνοϊού ανακοίνωσε επίσης ότι 719 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του covid τις τελευταίες 24 ώρες, με τον πανεθνικό απολογισμό να φθάνει τους 149.138 νεκρούς.

Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ: Νέες πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις μπορεί να εμφανιστούν

Για «μεγάλη πιθανότητα» εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών κορωνοϊού, «πιθανόν πιο επικίνδυνων», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

«Η πανδημία αργεί να τελειώσει», σημειώνουν σε ανακοίνωση οι ειδικοί αυτοί που συμβουλεύουν τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, προσθέτοντας:

«Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο ενός νέου κύματος της πανδημίας»

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τονίζοντας ότι ο κόσμος βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορoνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρώιμα στάδια του τρίτου κύματος» δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, μιλώντας στην Γενεύη στην συνεδρίαση της επιτροπής του ΠΟΥ για έκτακτες καταστάσεις που σχετίζονται με την Covid-19.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επέστησε την προσοχή στην αύξηση της νοσηρότητας που καταγράφηκε σε όλο τον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και στην θνητότητα από τις συνέπειες του κορoνοϊού. Μάλιστα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά την συνεχιζόμενη τις 10 προηγούμενες εβδομάδες μείωση τους.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της τωρινής αύξησης των δεικτών μεταδοτικότητας, που υποθάλπεται από τις αυξηθείσες κοινωνικές επαφές και την κινητικότητα, καθώς και από την ασυνέπεια στην εφαρμογή των δοκιμασμένων μέτρων στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και των κοινωνικών μέτρων» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους.

Ο ίδιος είπε ότι «η παραλλαγή Δέλτα αυτή την στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 111 χώρες» και εξαιτίας αυτού ο ΠΟΥ αναμένει ότι «σύντομα θα καταστεί το κυρίαρχο στέλεχος, που θα κυκλοφορεί στον κόσμο, εάν δεν έχει ήδη καταστεί»

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ χαρακτήρισε σοκαριστική την ανισότητα που υπάρχει ως προς την πρόσβαση στα εμβόλια. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του πλανήτη εξαιτίας της έλλειψης αυτής της πρόσβασης «βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τον κορoνοϊό», είπε, υπενθυμίζοντας ότι πολλές χώρες «δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα εμβόλιο» ενώ η πλειοψηφία των κρατών «δεν έχουν λάβει επαρκείς ποσότητες εμβολίων».

Παρότι ο διεθνής μηχανισμός COVAX, «μπορεί να λειτουργήσει» είπε ο Γκεμπρεγεσούς, οι κλίμακες της δραστηριότητας του «παραμένουν ακόμη πολύ μικρές», καθώς μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μέσω του μηχανισμού αυτού «λίγο περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ