Μαρία Θεοδωρίδου: Ο λόγος της Εκκλησίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας των ανεμβολίαστων


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (19/07) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η κα Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε ειδική αναφορά στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ειδικότερα στη συνάντηση των Β. Κικίλια και κ. Τσίοδρα με τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας ότι ο λόγος των λειτουργών της Εκκλησίας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της διστακτικότητας μερίδας όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ακολούθως, η κα Θεοδωρίδου, απαντώντας σε ερωτήματα – προβληματισμούς που προκαλούν την διαστακτικότητα και αποχή ορισμένων από τη διαδικασία του εμβολιασμού ανέφερε ότι:

  • Κανένα από τα εμβόλια κατά της Covid δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα: Οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων των δεκαετιών ’60 – ’85. Από την ανάπτυξη αυτών των ιών παράγονται τα εμβόλια. Πρόκειται για αρχαίγονα κύτταρα που αποτελούν την βάση πολλαπλασιασμού ιών, υπογράμμισε. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν από την ολοκλήρωση της παρασκευής των εμβολίων και δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής ως προς τη χρήση των εμβολίων.
  • Τα εμβόλια δεν είναι πειραματικά: Τα εμβόλια πριν αδειοδοτηθούν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές και μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατομμ. εμβολιασμοί.
  • Το εμβόλιο δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διαδικασία της γαλουχίας, ούτε επηρεάζει την τεκνοποίηση, ή την κύηση ή τον θηλασμό.

 

Όσον αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 15 – 17 – συμπεριλαμβανομένων των νέων με υποκείμενα νοσήματα

Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι από μελέτη στις ΗΠΑ προκύπτει ότι από τους 204 εφήβους που χρείαστηκε να νοσηλευτούν λόγων της Covid, το 36% ήταν παχύσαρκοι νέοι. Το ποσοστό της παχυσαρκίας είναι υψηλό και στην Ελλάδα – άνω του 25%. Αυτό δεικνύει ότι πέραν της αυξημένης ηλικίας, η παχυσαρκία είναι επίσης ένας αυξημένος παράγονας κινδύνου για νοσηλεία και θνητότητα από τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε η παιδίατρος, ο λιπώδης ιστός είναι ένα όργανο που παράγει πλήθος ουσιών που επηρεάζουν και τον μεταβολισμό, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, η Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι αποτελούν εργαστήριο των μεταλλάξεων του ιού, ενώ μόνο τα εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν από το θάνατο και τη μεταδοτικότητα της νόσου.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ