Εφετείο ΗΠΑ: Το Δικαστήριο αποκλείει τη διαταγή CDC άρσης των κανόνων του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια


Εφετείο ΗΠΑ: Οι πανδημικοί περιορισμοί στα κρουαζιερόπλοια που εδρεύουν στη Φλόριντα θα παραμείνουν σε ισχύ μετά από ένα ομοσπονδιακό εφετείο που μπλοκάρει προσωρινά μια προηγούμενη απόφαση που συμμορφώθηκε σε μια δίκη της Φλόριντα που αμφισβητεί τους κανονισμούς. Η απόφαση μιας παραγράφου από μια επιτροπή τριών δικαστών του 11ου Εφετείου των ΗΠΑ κατατέθηκε στις 11:50 μ.μ. Το Σάββατο, κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν από την προηγούμενη απόφαση ενός δικαστή της Τάμπα για τους περιορισμούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που είχε τεθεί σε ισχύ.

Η σύντομη απόφαση του 11ου Circuit δεν περιελάμβανε γνώμες από τους δικαστές, τις οποίες η επιτροπή είπε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα, σύμφωνα με το NBC News.

Η απόφαση σημείωσε ότι ένας δικαστής προσφυγών διαφωνεί. Ωστόσο, η προσωρινή παραμονή του δικαστηρίου θα διατηρήσει τους περιορισμούς του CDC, ενώ το CDC κάνει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή της Τάμπα τον Ιούνιο του δικαστή των ΗΠΑ, Steven Merryday.

Η αγωγή της Φλόριντα, που υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη Ρον Ντεσάντη, ισχυρίζεται ότι η διαδικασία πολλαπλών βημάτων του CDC για να επιτρέψει την κρουαζιέρα από τη Φλόριντα είναι υπερβολικά επαχθής, βλάπτοντας τόσο μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει περίπου 159.000 θέσεις εργασίας και έσοδα που συλλέγει το κράτος.”

«Οι μετοχές ευνοούν συντριπτικά τη δυνατότητα στον κλάδο της κρουαζιέρας να απολαύσει την πρώτη του καλοκαιρινή σεζόν σε δύο χρόνια, ενώ αυτό το Δικαστήριο τακτοποιεί τους ισχυρισμούς του CDC για έφεση», υποστήριξαν οι δικηγόροι της Φλόριντα, αναφέρει η Penn Live.

Ο δικαστής Merryday φάνηκε να συμφωνεί με τους δικηγόρους της Φλόριντα. Στην απόφασή του, ο δικαστής έγραψε: «Η Φλόριντα ισχυρίζεται πειστικά ότι η υπό όρους ιστιοπλοΐα θα κλείσει τις περισσότερες κρουαζιέρες το καλοκαίρι και ίσως πολύ περισσότερο.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο απειλητική και επικείμενη προοπτική ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα αποχωρήσει από το κράτος. ”

Οι αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Norwegian Cruise Line μήνυσε τον Scott Rivkees, γενικό χειρουργό της Φλόριντα, για την απαγόρευση της πολιτείας εναντίον επιχειρήσεων που ζητούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Στην αγωγή της, η Νορβηγική σημειώνει ότι ο Rivkees είναι ο κρατικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιβολή της απαγόρευσης και χαρακτηρίζει την κίνησή της «έσχατη λύση» κατά της «λανθασμένης εισβολής» ενός κρατικού νόμου που απαγορεύει τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων στη Φλόριντα, σύμφωνα με Ψηφιακό αποδεικτικό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ