Κορωνοϊός εμβόλιο: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό – Εμβόλιο αυθημερόν για όλους από την Τρίτη [vid]


Κορωνοϊός εμβόλιο: Εμβόλιο αυθημερόν από αύριο θα βρίσκουν όλοι οι πολίτες, ενώ ανοίγει και η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας έκανε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, ώστε να πειστούν οι συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι ο καθηγητής Τσιόδρας είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Εξήρε επιπλέον τη συμβολή της Εκκλησίας για το “λόγο της αγάπης, ο οποίος ορισμένες φορές είναι πιο ουσιαστικός από τον “στεγνό” επιστημονικό λόγο”.

Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα

“Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα”, είπε στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των πολιτών. “Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

“Τέθηκε στην Επιτροπή το ζήτημα αν είναι ηθικά αποδεκτό να χρησιμοποιούνται εμβόλια Covid, στα οποία εμπεριέχονται εμβρυικά κύτταρα. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κανένα εμβόλιο Covid δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές που προήλθαν από εβρυικούς ιστούς που είχαν ληφθεί σε ιατρικά εργαστήρια κατά τη δεκεαετία του 1960. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν από την παρασκευή των εμβολίων”, υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Η ίδια τόνισε ότι “ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διάρκεια προσπάθεια της τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της κύησης, ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού”. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας στο ζήτημα των εμβολιασμών σε παιδιά άνω των 12 ετών, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι “ακόμη η Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων. Το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμη οριστεί ημερολογιακά”.

Θεμιστοκλέους: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακόμη, τόνισε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων.

Επιπλέον, τόνισε πως επίσης αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, ο οποίος θα γίνεται από γιατρούς του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα για συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως εδώ και μέρες έχουν καταργηθεί τα “πέναλτι” για τις αλλαγές στο ραντεβού του εμβολιασμού.

Σε σχετική ερώτηση για τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως ήδη έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Ερωτηθείς για το ποσοστό των εμβολιασμών στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων, απάντησε πως δεν έχει τα στοιχεία μπροστά του, αλλά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 4.626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ