Κυριάκος Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά από 12 ετών και άνω


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμβολιασμός παιδιών από 12 ετών: Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμούς των παιδιών από 12 ετών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μεσσηνία. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο  πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία συνομιλώντας με πολίτες.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

EMA: Αξιολογείται το φάρμακο Kineret κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχίζει την αξιολόγηση αίτησης για την χρήση του ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου Kineret για την θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ πρόσθεσε ότι θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της, στο οποίο αναμένεται να έχει καταλήξει ως τον Οκτώβριο, εκτός κι αν χρειάζονται επιπρόσθετες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ