Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Αίρεται η ασυλία του μετά από μήνυση της γραμματέως του Μάρκου Μπόλαρη


Την άρση ασυλίας του ζήτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μηνύτριά του

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Υπερ της άρσης ψήφισαν 237 βουλευτές και 1 κατά.

Υπενθυμίζεται, ότι η συκοφαντική δυσφήμηση αφορούσε σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που κατείχε ο κ. Μπογδάνος, πριν την είσοδό του στην Βουλή. Μάλιστα, ο ίδιος κατά την ομιλία του σήμερα ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος στα δικαστήρια με τη μηνύτρια του.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «γελοία καταγγελία και μια κακόβουλη επίθεση» τη συγκεκριμένη μήνυση και περιέγραψε τη θέση του.

«Πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός» ανέφερε ο κ. Μπογδάνος εξηγώντας ότι κατηγορείται για ένα κείμενο που ανέβηκε σαιτ που ήταν τότε ιδιοκτησίας του.

«Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ