Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς… Trataka Sadhana

Η Trataka sadhana, η οποία μεταφράζεται χαλαρά σε “τελετουργική ματιά”, είναι μια πρακτική μέσα στη γιόγκα της Hatha που αφορά το να κοιτάζεις ένα μόνο σημείο- συχνά μια φλόγα. Προήλθε από την Ινδία και θεωρείται ότι ενισχύει την τριμελή τσάκρα, καθώς επίσης εμβαθύνει τις πρακτικές διαλογισμού γενικά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα κεριά είναι τόσο χρήσιμα στην πρακτική του διαλογισμού, με ένα από αυτά, φυσικά, να είναι ότι σου δίνουν ένα σημείο εστίασης: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φλόγα του κεριού διαλογισμού για να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Το να έχεις ένα σημείο εστίασης μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις από την ενέργεια της απόσπασης των σκέψεων.  Η σύνδεση με το στοιχείο της φωτιάς, συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει κατά το διαλογισμό. Το στοιχείο της φωτιάς είναι ένα ισχυρό εργαλείο μετασχηματισμού. Το κερί διαλογισμού σας μπορεί να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε αυτή την ενέργεια για να εμπνεύσετε την προσωπική ανάπτυξη. Και όχι για το τίποτα, τα αμφιλεγόμενα κεριά δημιουργούν χαλάρωση και εσωστρέφεια.

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα σχετικά με τους διαλογισμούς με κεριά είναι ότι δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα κερί (και οτιδήποτε άλλο θέλεις να χρησιμοποιήσεις για να ανυψώσεις τους διαλογισμούς σου). Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή ενός κεριού το οποίο έχει δημιουργηθεί προσεκτικά με φυσικά συστατικά και αρώματα που θα βελτιώσουν το περιβάλλον διαλογισμού σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να προτιμήσουμε για κεριά που καίγονται αργά, προσθέτει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here