Επικοινωνία Δένδια – Νούλαντ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο


Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Βικτόρια Νούλαντ, για τις προκλητικές και μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Έντονη είναι η αντίδραση τόσο της Ελλάδας, όσο και της διεθνούς κοινότητας, στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην Κατεχόμενη Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους τόνους διαμήνυσε πως η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια και κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένα μπαράζ διπλωματικών επαφών.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε και η τηλεφωνική συνομιλία του κ. Νίκου Δένδια με την κ. Βικτόρια Νούλαντ. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, συζήτησε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια, ενώ στο «τραπέζι» έπεσαν και τα θέματα του Στρατηγικού Διαλόγου των δυο χωρών, αλλά και θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Λιβύη, τη Συρία, την Ινδία και την Κίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ