Κατεχόμενα: Εγκαίνια στα «Φαραωνικά» έργα του Ερντογάν και του Τατάρ – Προκλητικοί συμβολισμοί


Με δοξασίες για τον Αλλάχ και συνέχεια στην προκλητική ρητορική, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στα εγκαίνια των έργων που ανακοίνωσε στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει από την κατεχόμενη Κύπρο προχώρησε στα εγκαίνια των πέντε έργων που είχε ανακοινώσει από τη Δευτέρα, μαζί με τον ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ερντογάν επανέλαβε πέντε φορές τη φράση «Αλλάχ μπισμιλλάχ», δηλαδή ο Αλλάχ είναι μεγάλος, κάνοντας για ακόμα μια φορά επίκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Τουρκοκύπριων.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του «πανεπιστημίου» της Ανατολής στην κατεχόμενη Λευκωσία, έκοψε τις κορδέλες εγκαινιάζοντας το πλοίομουσείο στην παραλία της απόβασης των στρατευμάτων κατοχής το 1974, τον περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, το κτήριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το μετζίτ (χώρος θρησκευτικής λατρείας) του Μπιλάλ Αγά και τον κήπο στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και τον θεμέλιο λίθο στο καινούργιο «προεδρικό μέγαρο».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ερντογάν μονοπώλησε το ενδιαφέρον καθώς ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ενώ… κατηύθυνε και τις κάμερες σαν άλλος σκηνοθέτης, έτσι ώστε να δείχνουν όσα «έπρεπε». Τον λόγο πήρε και ο Ερσίν Τατάρ αλλά και ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ.

«Ελπίζουμε ότι ολόκληρος ο κόσμος και οι Ε/κ γείτονές μας θα αξιολογήσουν καλά αυτό το ανθρωπιστικό μήνυμα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει από κοινού με την μητέρα πατρίδα Τουρκία», είπε όταν του απευθύνθηκε ο λόγος, αναφερόμενος στα Βαρώσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια στο πλοίο – μουσείο Ç 1974 έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Στον περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας ήταν ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου κι η αντίστοιχη υπουργός του ψευδοκράτους, Ρασμιγιέ Τσιαναλτάι, ενώ το ίδιο έγινε και στα υπόλοιπα έργα που εγκαινιάστηκαν, με τον κάθε Τούρκο αξιωματούχο να συνοδεύεται από τον αντίστοιχο του ψευδοκράτους, σε έναν συμβολισμό ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ