Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών


Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν στις ΗΠΑ. Η Δρ Janette Nesheiwat σχετικά με τον επικίνδυνο συνδυασμό χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και υψηλού αριθμού κρουσμάτων COVID σε ορισμένα μέρη της χώρας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενημέρωσε τις οδηγίες της για την επερχόμενη σχολική χρονιά τη Δευτέρα, συνιστώντας τώρα σε οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκες μέσα στα σχολεία για να προστατευτεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού». Η απόφαση λαμβάνεται καθώς τα κρούσματα COVID-19 ανεβαίνουν στις ΗΠΑ λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

“Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μαζί με τους φίλους τους και τους δασκάλους τους – και όλοι παίζουμε ρόλο για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί με ασφάλεια”, δήλωσε η Sonja O’Leary, πρόεδρος του Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη Σχολή Υγείας.

Δήλωση: “Η πανδημία έχει πλήξει τα παιδιά, και δεν έχει υποφέρει μόνο η εκπαίδευσή τους αλλά η ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους υγεία.

Ο συνδυασμός επιπέδων προστασίας που περιλαμβάνει εμβολιασμούς, κάλυψη και καθαρή υγιεινή των χεριών θα κάνει την προσωπική μάθηση ασφαλή και δυνατή για όλους», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP αναφέρει ότι η νέα της καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία ισχύει για μαθητές, δασκάλους και προσωπικό. Ανέφερε ότι συνέστησε την καθολική κάλυψη “επειδή ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού δεν είναι ακόμη επιλέξιμο για εμβόλια και η κάλυψη αποδεικνύεται ότι μειώνει τη μετάδοση του ιού και προστατεύει εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί” “Πολλά σχολεία δεν θα διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του εμβολίου των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού, και ορισμένες κοινότητες έχουν γενικά χαμηλή πρόσληψη εμβολιασμού όπου ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί πιο έντονα”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων συστάσεων, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  AAP προτείνει ότι «επαρκείς και έγκαιροι πόροι δοκιμής COVID-19 πρέπει να είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι» και ότι «οι στρατηγικές πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με το επίπεδο μετάδοσης ιών και το ποσοστό θετικής δοκιμής σε ολόκληρη την κοινότητα και τα σχολεία. “

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι “συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ