Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου στα κρούσματα– Προβληματισμός για τις 21 από τις 26 ΠΕ των νησιών


Η παρουσία του κορονοϊού στα νησιά εξακολουθεί να αποτελεί εστία προβληματισμού για τους επιστήμονες και την κυβέρνηση μετά και το παράδειγμα της Μυκόνου

Στα νησιά – λόγω και των θερινών διακοπών – επικεντρώνουν την προσοχή τους κυβέρνηση και ειδικοί για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Το γεγονός ότι χθες, Τρίτη, καταγράφηκε ρεκόρ τριμήνου στα κρούσματα με 3.565 σε όλη την επικράτεια σε συνδυασμό με την καταγραφή στον επιδημιολογικό χάρτη 21 από τις 26 περιφερειακών ενοτήτων των νησιών αλλά και η κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αποτελούν ένα συνδυασμό που προκαλεί «πονοκέφαλο».

Είναι ενδεικτικό ότι τα μοναδικά νησιά που δεν εμφανίστηκαν στην έκθεση του ΕΟΔΥ για την Τρίτη ήταν οι ΠΕ Κέας-Κύθνου, Καρπάθου, Ιθάκης και Θάσου.

Αντίθετα προβληματισμό προκάλεσε η καταγραφή 36 κρουσμάτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού ένας αριθμός που προέκυψε για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Στη «δίνη» του επιδημικού κύματος παραμένει η Κρήτη με 334 θετικές διαγνώσεις ενώ στην «πορτοκαλί» Σαντορίνη καταγράφηκαν 58 νέες λοιμώξεις.

Στη Ρόδο τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 48, στη Μύκονο 37, στην Πάρο 34, στην Κέρκυρα 27, στη Ζάκυνθο 11, στη Λευκάδα 8 και στην Κεφαλονιά 8.

Στον χάρτη του ΕΟΔΥ για την Τρίτη και η Κως με 19 νέες λοιμώξεις, η Χίος με 16, η Μυτιλήνη με 12, η Μήλος με 8, η Νάξος με 7, η Σύρος με 5, η Κάλυμνος με 4, οι Άνδρος, Λήμνος και Σποράδες με 3, η Σάμος με 2 και η Τήνος με 1 λοίμωξη.

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης και το στοιχείο ότι στον πολύ μεγάλο αριθμό τεστ που διεξήχθησαν το προηγούμενο 24ωρο (89.521) ο δείκτης θετικότητας έφτασε μια ανάσα από τον συναγερμό του 4% (3,98%).

Ειδικά για τη Μύκονο κυβερνητικές πηγές σημείωναν στο Newsbomb.gr την Τρίτη ότι η ημερομηνία της άρσης του mini lockdown στη Μύκονο θα κριθεί από τα επιδημιολογικά .

«Τα μέτρα ισχύουν μέχρι Δευτέρα. Αν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση μέχρι τότε θα αρθούν», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Εφόσον σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και υποχωρήσει η αύξηση των ασθενών για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ο σχεδιασμός είναι να αρθούν τα μέτρα τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι από το πρωί του Σαββάτου 17/7 και ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 26/7 ισχύουν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ