Τα 4 ζώδια που έχουν επικοινωνιακό χάρισμα στις σχέσεις


«Με τον Κώστα χωρίσαμε γιατί δεν επικοινωνούσαμε». Πόσες φορές έχει ακουστεί πάνω σ’ αυτόν το πλανήτη; κι όταν λέμε «επικοινωνία» δεν εννοούμε το «γεια σου τι κάνεις, καλά;» (τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να ‘ναι κι αυτό), αλλά τη βαθιά επαφή με τον άλλο, το ενδιαφέρον, την ειλικρίνεια, την επιθυμία να μιλήσεις στο/στη σύντροφό σου, ορμώμενη όχι από το ότι «πρέπει», αλλά γιατί το θες. Τα παρακάτω ζώδια που διακρίνονται από τη φυσική τάση προς την ανοιχτή, απροσποίητη διάθεση για επικοινωνία με το πρόσωπο που επιλέγουν να περνάνε τη ζωή τους. Δεν διστάζουν, δεν θεωρούν μάταιο το να μιλήσουν για άβολα ή για υποτιθέμενα άλυτα θέματα, δεν τα κρατάνε μέσα τους μέχρι να σκάσουν κι αυτοί και η σχέση τους. Ομοίως, επιδιώκουν να ακούν όσα προβληματίζουν το άλλο τους μισό, ακόμα κι αν δεν τους συμφέρει προσωπικά.

Κριός
Μπορεί να τον θεωρείς έντονο τον Κριό, δύσκολο στο να ψυχολογήσεις τις αντιδράσεις του, ωστόσο για ένα πράγμα μην αμφιβάλλεις. Είναι ξεκάθαρος μ’ αυτό που νιώθει. Ως ζώδιο της Φωτιάς, «καίγεται» αν δε μιλήσει για το ζήτημα που τον απασχολεί. Αντίστοιχα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με αυτό που κάνει τους άλλους να νιώθουν. Στη σχέση μ’ έναν Κριό οι πιθανότητες να μυρίζεις τα νύχια σου για να μαντέψεις τι σκέφτεται, είναι μειωμένες.

Δίδυμος
Το ζώδιο που μάλλον δεν περίμενες σ’ αυτή τη λίστα. Κι όμως, τα Διδυμάκια επικοινωνούν και μάλιστα πολύ, και με τις δύο πλευρές τους. Ο μεγαλύτερος φόβος ενός αυθεντικού Δίδυμου είναι να ζει δίπλα σε άτομα που δεν έχουν την ίδια επικοινωνιακή ανάγκη με εκείνον, που δεν έχουν τη διάθεση να λύνουν και μάλιστα σε βάθος τα θέματα που προκύπτουν. Η διττή τους ταυτότητα τους επιτρέπει να παρατηρούν τα πάντα, γρήγορα. Αν το στιλ σου είναι να βάζεις τα ζητήματα κάτω από το χαλί ή να βαριέσαι την υπερανάλυση, άσε το Δίδυμο στην ησυχία του.

Παρθένος
Ένα από τα πιο προβλέψιμα ζώδια στον τομέα «επικοινωνία στη σχέση». Για έναν Παρθένο η συζήτηση για τα ευχάριστα και κυρίως για τα δυσάρεστα δεν είναι κάτι προαιρετικό, αλλά προαπαιτούμενο. Ο ψυχαναγκασμός που τον χαρακτηρίζει, επιδρά και σε αυτό το κομμάτι ώστε να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του. Θέλει να λύνει όλα τα ζητήματα γρήγορα, επιδιώκει σχέσεις που βασίζονται στη διαφάνεια και δεν αποφεύγει τη διαφωνία, ίσα ίσα, την επιδιώκει ως ένα αναπόφευκτο παράγοντα μιας υγιούς σχέσης.

Αιγόκερως
Ο εργατικός, φιλόδοξος Αιγόκερως έχει μάθει να καταφέρνει τα πάντα μέσω της επικοινωνίας. Αναπόφευκτα λοιπόν, την επιδιώκει και στην πιο προσωπική του σχέση, για την οποία είναι «προγραμματισμένος» να δουλέψει σκληρά. Αν είσαι στο πλευρό ενός Αιγόκερου, θα τον νιώσεις να απομακρύνεται μόνο αν κάτι δεν πάει πραγματικά καλά. Όσο ενδιαφέρεται, η παρουσία του είναι έντονη γιατί το ερωτικό του ενδιαφέρον τον εξοπλίζει με κίνητρα κι αποφασιστικότητα. Αλλά και στην έσχατη στιγμή, θα φερθεί ειλικρινά. Ως φιλύποπτη φύση, επικοινωνεί για να μην νιώθει ανασφάλεια. Τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του, αυτό υπαγορεύουν. Τώρα, αν πέσεις στην περίπτωση, ίσως φταίει ο ωροσκόπος, πού ξέρεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ