Πρίγκιπας Χάρι: Οργή στο Μπάκιγχαμ για τη βιογραφία του-«Τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σχέσης»τους


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ η είδηση ότι ο έκπτωτος Πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του. Το αποκαλυπτικό βιβλίο ενδέχεται να επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, γεγονός που έχει εξοργίσει τη βασιλική οικογένεια.

Κάθε φορά που τα δημοσιεύματα μιλάνε για πιθανή αποκατάσταση στις σχέσεις του ζεύγους Σάσεξ με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μία νέα «βόμβα» σκάει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και το ρήγμα ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια και τους «αντάρτες» του παλατιού μεγαλώνει εκ νέου. Νέο «αγκάθι» μεταξύ τους η είδηση ότι ο Πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα μιλάει για όλα, από την παιδική του ηλικία στο παλάτι, μέχρι την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ.

Πέρα από την ανησυχία για το περιεχόμενό του, βασιλικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι θα επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, δηλαδή τα 70 χρόνια της στο θρόνο.

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα εορταστεί στις 3 Ιουνίου του 2022 με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων ενώ δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως μετά τους εορτασμούς η Ελισάβετ ενδέχεται να παραδώσει το στέμμα στον Κάρολο.

Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι του 2022 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει 40 ετών και θα συμπέσει η επέτειος των 25 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι αποκαλύψεις του Χάρι φαίνεται πως θα επισκιάσουν όλα αυτά τα «θετικά γεγονότα» για την εικόνα της μοναρχίας, ενδεχόμενο που για μία ακόμη φορά εξοργίζει το Μπάκιγχαμ.

Η απόφασή του να δημοσιεύσει βιβλίο την ίδια χρονιά που η γιαγιά του θα γιορτάσει αυτή τη σημαντική επέτειο της μοναρχίας της, θεωρείται «τεράστια ασέβεια» λένε πηγές του παλατιού. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει με την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα, την ώρα που ο Παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν σοβαρά άρρωστος.

Για την ακρίβεια είναι «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σχέσης του με το παλάτι» λένε χαρακτηριστικά και προεξοφλούν ότι η μονάρχης δεν πρόκειται να καλέσει στους εορτασμούς το ζεύγος Σάσεξ με τα δύο τους παιδιά.

Υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση θυμού και απογοήτευσης στο Παλάτι- όχι μόνο επειδή επέλεξε να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά και για το «σαφώς σκόπιμο» χρονοδιάγραμμα της έκδοσής του τον επόμενο χρόνο.

Ο Χάρι υπόσχεται ένα ειλικρινές βιβλίο το οποίο συνέγραψε όχι ως πρίγκιπας αλλά «ως ο άνδρας που έχει γίνει». Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random ετοιμάζεται να παραλάβει το χειρόγραφο και ο Χάρι φέρεται να έχει λάβει προκαταβολή ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος τους θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο Χάρι εργαζόταν κρυφά εδώ και ένα χρόνο για το πόνημά του -σε συνεργασία με τον Αμερικανό δημοσιογράφο J R Moehringer.

Μετά από αυτό «η πιθανότητα να βρεθεί ξανά με την οικογενειά του στο μέλλον φαίνεται όλο και πιο μακρινή. Πολλοί υποπτεύονται ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου»

«Netflix, Spotify… όλες οι συμφωνίες ήταν λίγο προβλέψιμες. Πολλοί αναγνώρισαν οτι οι Σάσεξ κράτησαν το λόγο τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι από τη βασιλική οικογένεια », δήλωσε ανώνυμη πηγή.

«Όμως όλες οι συνεντεύξεις, ιδιαίτερα με την Όπρα, οι προσωπικές επιθέσεις… και τώρα αυτό. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Είναι απολύτως σαφές ότι ο Χάρι δεν νοιάζεται πραγματικά τι σκέφτεται η οικογένειά του. Η υπομονή τους εξαντλείται» πρόσθεσε

Εκπρόσωπος των Σάσεξ δήλωσε ότι ο Χάρι ενημέρωσε σχετικά πρόσφατα την οικογένειά του -μεταξύ των οποίων και τη βασίλισσα- για την απόφασή του να δημοσιεύσει τη βιογραφία του

Όλα αυτά εκτός από τη Βασίλισσα πληγώνουν σίγουρα τον πατέρα του Κάρολο και τον αδερφό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον οποίο έχει απομακρυνθεί πολύ τους τελευταίους μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ