Καλλυντικά που γεννιούνται από την θάλασσα

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ανακαλύψουμε νέες βιοδραστικές ουσίες με επινοητικές, ασφαλείς και σταθερές ιδιότητες από φυσικές πηγές για την ανάπτυξη καλλυντικών. Πρόσφατα, οι θαλάσσιοι πόροι έχουν αποδειχθεί πηγή καλλυντικών με προοπτική.

Η γη αποτελείται από 70% νερό, επομένως δεν υπάρχει αποκάλυψη ότι οι κατασκευαστές αναζητούν νέες πηγές συστατικών από ωκεανούς και πηγές γλυκού νερού. Οι ωκεανοί έχουν αναλάβει τις περισσότερες βιολογικές δραστηριότητες στον πλανήτη μας. Ο ωκεανός είναι η μητέρα της ζωής και θεωρείται ότι οι πιο προϊστορικές μορφές ζωής προέρχονται από την “αρχέγονη σούπα” και φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών που ποικίλλουν στη φυσιολογία και τις προσαρμογές τους. Οι θαλάσσιοι οργανισμοί αποτελούν ένα καταπληκτικό συστατικό του ωκεανού πληθυσμού, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην προστασία καλλυντικών και φαρμακευτικών μορίων με βιολογικά ολοκληρωμένες ομάδες.

Στο σημερινό φλέγον τοπίο, οι ερευνητές εστιάζουν σε μια νέα γενιά καλλυντικών υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν συστατικά προερχόμενα από τον ωκεανό. Οι βιοδραστικές ουσίες της θάλασσας πόρους έχουν διάφορους χρήσιμους ρόλους ως φυσικούς παράγοντες περιποίησης του δέρματος και οι ιδιότητες αυτές μπορούν να εφαρμοστούν για τη βελτίωση των νέων καλλυντικών, καθώς και των θρεπτικών καλλυντικών. Η εν λόγω ένωση εστιάζεται στα καλλυντικά που προέρχονται από τη θάλασσα και παρουσιάζει ενδείξεις των ευεργετικών για την υγεία επιπτώσεών τους στο ανθρώπινο δέρμα. Ορισμένα δραστικά συστατικά από θαλάσσιες πηγές που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά:

  • Θαλάσσιοι σπόγγοι
  • φύκια
  • κοράλια
  • Θαλάσσιος μάραθος
  • Μέδουσες
  • Φυτοπλαγκτόν

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here