Στρες Αντιμετώπιση: Το αίσθημα απώλειας ελέγχου είναι από τις κύριες αιτίες στρες – Τι να κάνετε

Εάν έχετε άγχος, είτε από τη δουλειά σας είτε από κάτι πιο προσωπικό, το πρώτο βήμα για να αισθανθείτε καλύτερα είναι να εντοπίσετε την αιτία. Το πιο άχρηστο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στραφείτε σε κάτι ανθυγιεινό για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε, όπως το κάπνισμα ή το ποτό.

Τα κλειδιά για την καλή διαχείριση του άγχους και του στρες είναι η οικοδόμηση συναισθηματικής δύναμης, ο έλεγχος της κατάστασης, η ύπαρξη ενός καλού κοινωνικού δικτύου στήριξης και η υιοθέτηση μιας θετικής προοπτικής.

  • Να είστε δραστήριοι/ες

Η άσκηση δεν θα κάνει το άγχος σας να εξαφανιστεί, αλλά θα μειώσει κάποια από τη συναισθηματική ένταση που αισθάνεστε, καθαρίζοντας τις σκέψεις σας και δίνοντας σας την απαραίτητη διάυγεια για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας πιο ήρεμα.

  • Πάρτε τον έλεγχο

Υπάρχει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Εάν παραμείνετε παθητικοί και σκέφτεστε,” δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το πρόβλημά μου “, το άγχος σας θα επιδεινωθεί. Αυτό το αίσθημα απώλειας ελέγχου είναι μία από τις κύριες αιτίες του στρες.

Η πράξη του ελέγχου είναι από μόνη της ενδυναμωτική και είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξεύρεσης της λύσης που σας ικανοποιεί.

  • Συνδεθείτε

Ένα καλό δίκτυο υποστήριξης συναδέλφων, φίλων και οικογενειακών μελών μπορεί να διευκολύνει τα προβλήματα και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Εάν δεν συνδεθείτε με άτομα, δεν θα έχετε υποστήριξη για να απευθυνθείτε όταν χρειάζεστε βοήθεια.

Επιπλέον, οι δραστηριότητες που κάνουμε με φίλους μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Όταν είμαστε μαζί τους συχνά γελάμε κι αυτό είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό.

  • Βρείτε χρόνο για σας

Λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων της μέρας, συχνά ξεχνάμε να βρούμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που πραγματικά απολαμβάνουμε. Όλοι πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για κοινωνικοποίηση, χαλάρωση ή άσκηση. Αφιερώστε μερικές νύχτες την εβδομάδα για ποιοτικό “me time” μακριά από τη δουλειά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ