Πανδημία Κορωνοϊός: Το εμβόλιο J & J λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σύμφωνα με μελέτη

Πανδημία Κορωνοϊός: Η μελέτη αναφέρει ότι το εμβόλιο έχει περίπου 67% ποσοστό αποτελεσματικότητας. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19 από τα εμβόλια που κατασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech ή τη Moderna. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν από το bioRxiv και έχουν υποβληθεί σε ένα περιοδικό με κριτές. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA Pfizer και Moderna ήταν 94 έως 95% αποτελεσματικά στην πρόληψη της COVID-19 ενώ η Johnson & Johnson “με βάση αδενοϊικούς φορείς” είχε περίπου 67% αποτελεσματικό ποσοστό.

Η μελέτη διεξήχθη από τον Nathaniel Landau, ιολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Grossman της Νέας Υόρκης.

Ο Landau είπε στο Fox News ότι ο στόχος της μελέτης “ήταν να προσδιορίσει πόσο καλά τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα 3 εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν τις παραλλαγές ανησυχίας”.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι … και τα τρία εμβόλια αυξάνουν αντισώματα κατά των παραλλαγών”, δήλωσε ο Landau.

“Τα εμβόλια που έχουν δύο βολές (Moderna και Pfizer) δημιούργησαν καλύτερα αντισώματα από τα J&J. Και τα τρία εμβόλια είναι καλά. Η J&J μπορεί να είναι ακόμη καλύτερα αν προστεθεί μια δεύτερη λήψη.”

Σε μια δήλωση που δόθηκε στην Fox News, η Johnson & Johnson ανέφερε προηγούμενες μελέτες που έδειξαν ότι μία μόνο δόση του εμβολίου COVID-19 ήταν 85% εμβόλιο “για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και παρείχε πλήρη προστασία έναντι νοσηλείας και θανάτου”.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson “δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ