ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην Υγεία, όχι στις άδειες άνευ αποδοχών


Όχι στις απολύσεις, όχι στην άδεια άνευ αποδοχών. Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην Υγεία.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία.

Μέσω των αρμόδιων τομεαρχών του ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ξεκάθαρα θέση κατά της ρύθμισης για άδειας άνευ αποδοχών. Τόσο ο κ. Ανδρέας Ξανθός, όσο και η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλούν ευθέως για κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος στην εργασία.

Ο τομεάρχης Υγείας και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζουν ότι στην πράξη αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και σε προνοιακά ιδρύματα. «Ειδικά στο δημόσιο τομέα, το Κράτος ως εργοδότης δεν μπορεί να στερήσει τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων ή συμβασιούχων) και να τους δημιουργήσει βιοποριστικό πρόβλημα. Η αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών είναι τιμωρητική και δεν είναι αποδεκτή. Ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα επαναφέρει με νέους όρους τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο!».

Ο Ανδρέας Ξανθός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζουν ότι η ρύθμιση αυτή «αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να διασφαλίσει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις απέναντι σε μια φονική πανδημία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την υγειονομική ασφάλεια της κοινωνίας και τη «θωράκιση» του τουρισμού, ούτε τη στήριξη του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους, ούτε το σεβασμό των κανόνων του Κράτους Δικαίου. Η ανάγκη αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι πλέον προφανής και για λόγους Δημόσιας Υγείας», καταλήγουν.

Όπως μάλιστα λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι ενέργειες της κυβέρνησης γίνονται με απώτερο στόχο να διαρραγεί η μονιμότητα στο δημόσιο τομέα, ενω εκτιμούν ότι με τέτοιες μεθόδους δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα διευκρινίζουν ότι συμφωνούν στις μάχιμες θέσεις για την καταπολέμηση της covid19 πρέπει να εργάζονται μόνο εμβολιασμένοι, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα επιτυγχάνεται μόνο μέσω της πειθούς και με κανέναν άλλο τρόπο.

Είναι προφανές ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της πανδημίας θα γίνει ακόμα πιο σκληρή κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ