Ολυμπιακοί 2020: «Εκτός» ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, ένα 24ωρο πριν από το σόου


Νέο «αγκάθι» για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών, λίγες μόλις ώρες πλέον πριν από την τελετή έναρξης, την ώρα που παραμένει στα ύψη η ανησυχία για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση εν μέσω πανδημίας.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι διοργανωτές απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για το Ολοκαύτωμα.

Ο Κεντάρο Κομπαγιάσι εμφανίζεται σε βίντεο από τη δεκαετία του ΄90 να κάνει αστεία για αυτή την ταραγμένη περίοδο της ιστορίας. Ο Κομπαγιάσι ο οποίος υπήρξε κωμικός, επικρήθηκε έντονα για τα σχόλιά του, μεταξύ άλλων από το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC).

«Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο δημιουργικό ειναι, δεν έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει τα θύματα της γενοκτονίας των Ναζί», δήλωσε ο Ραβίνος Αβραάμ Κούπερ, Αναπληρωτής Πρύτανης της SWC και Διευθυντής Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο εξέφρασε λύπη για το γεγονός και είπε ότι το «βίντεο γελοιοποιεί επώδυνες περιόδους της ιστορίας» Από την πλευρά της πάντως, η ίδια διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους που δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

O KoμπαγιάσιΑ.Ρ

Μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, πρόσθεσε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ένας συνθέτης είχε εγκαταλείψει την ομάδα δημιουργώντας προβλήματα στην τελετή, καθώς προέκυψε ότι στο σχολείο είχε εκφοβίσει συμμαθητές του με αναπηρίες.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Μετά την απομάκρυνση του Κομπαγιάσι, οι διοργανωτές επανεξετάζουν τώρα τον τρόπο διεξαγωγής της αυριανής εκδήλωσης. «Καθώς η τελετή έναρξης είναι τόσο επικείμενη, ζητούμε συγγνώμη που προκαλούμε ανησυχία σε όσους συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους πολίτες του Τόκιο και στο ιαπωνικό κοινό“, ανέφερε η Χασίμιτο σε δήλωση.

Οι διοργανωτές ασχολούνται επίσης με την αύξηση των κρυσμάτων Covid -19 μεταξύ αθλητών και αξιωματούχων. Την Πέμπτη, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι 91 άτομα διαπιστευμένα για τους Αγώνες έχουν βγει πλέον θετικά στον ιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ