Λεμόνι για το πρόσωπο : Δείτε τα οφέλη του στην επιδερμίδα

Λόγω των οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση λεμονιών , υπάρχει μια αυξανόμενη δημοτικότητα για τη χρήση λεμονιών ως φυσική θεραπεία για δερματικές παθήσεις όπως σημεία ηλικίας και ακμή . Ωστόσο, η χρήση λεμονιών στο πρόσωπό σας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα σας παρά καλό. Εδώ, ζυγίζουμε τους κινδύνους και τα οφέλη του χυμού λεμονιού στο δέρμα.

Πιθανά οφέλη από τη χρήση λεμονιού στο δέρμα σας
 • Τα υποτιθέμενα οφέλη από τη χρήση λεμονιού στο δέρμα σας έχουν να κάνουν με τη φυσική οξύτητα αυτού του εσπεριδοειδούς, καθώς και με την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τα λεμόνια μερικές φορές χρησιμοποιούνται για:

Θεραπεία ακμής

 • Ο χυμός λεμονιού έχει στυπτικές ιδιότητες λόγω του όξινου επιπέδου του. Συστατικά με υψηλό επίπεδο pH όπως τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του ελαίου που μπορεί να συμβάλουν στο σχηματισμό της ακμής.
 • Επιπλέον, το κιτρικό οξύ, ένας τύπος άλφα υδροξυ οξέος (AHA), μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που οδηγούν σε μη φλεγμονώδεις μορφές ακμής όπως τα σπυράκια .

Αντιμικροβιακές επιδράσεις

 • Τα λεμόνια έχουν επίσης αντιμικροβιακά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των βακτηρίων Propionibacterium acnes που οδηγούν σε φλεγμονώδη ακμή .
 • Ταυτόχρονα, το λεμόνι έχει επίσης αντιμυκητιασικά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των εξανθημάτων Candida καθώς και του μύκητα του τριχωτού της κεφαλής που μερικές φορές εμφανίζεται με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα .

Περιποίηση δέρματος ή μαλλιών

 • Τα συστατικά εσπεριδοειδών όπως το λεμόνι μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά για να ελαφρύνουν τα σημάδια ηλικίας ή τα σημάδια ακμής , καθώς και οποιαδήποτε τρίχα στο πρόσωπό σας.

Θεραπεία της ψωρίασης και της πιτυρίδας

 • Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, η θεωρία είναι ότι μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα μπαλώματα του δέρματος που οφείλονται στην ψωρίαση και την πιτυρίδα .
 • Τα φαινόμενα απολέπισης αποδίδονται στα φυσικά επίπεδα κιτρικού οξέος του λεμονιού, καθώς τα AHA έχουν απολέπιση στο δέρμα.

Αυξημένο κολλαγόνο

 • Ορισμένοι υποστηρικτές της χρήσης λεμονιού στο δέρμα λένε ότι τα εσπεριδοειδή είναι μια φυσική μέθοδος αύξησης του κολλαγόνου στο πρόσωπό σας.
 • Το ίδιο το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που φυσικά διασπάται με την ηλικία, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
 • Ως αντιοξειδωτικό , η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο, αφήνοντάς σας πιο λείο δέρμα.

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη του λεμονιού

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ