26 Απριλίου 2024

Ψωμί : Τρόφιμα να το αντικαταστήσετε


Η πλειονότητα των ψωμιών που πωλούνται σήμερα παρασκευάζονται από εξευγενισμένοσιτάρι , το οποίο έχει αφαιρεθεί από τις περισσότερες ίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων .

 Ψωμί Oopsie

  • Το ψωμί Oopsie είναι ένα από τα απλούστερα και πιο δημοφιλή ψωμιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες .
  • Μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από αυγά, τυρί κρέμα και αλάτι, αν και μερικές συνταγές προσθέτουν περισσότερα συστατικά.
  • Το ψωμί Oopsie χρησιμοποιείται ευρέως ως υποκατάστατο του ψωμιού σίτου και είναι νόστιμο ως κουλούρι για μπιφτέκια ή σερβίρεται με γαρνίρισμα.
  • Είναι εύκολο να φτιαχτεί, περιέχει μόνο λίγα συστατικά και έχει νόστιμη γεύση.

 Ψωμί του Ιεζεκιήλ

  • Το ψωμί του Ιεζεκιήλ είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψωμιά.
  • Είναι κατασκευασμένο με διάφορους τύπους σπόρων και οσπρίων, όπως σιτάρι, κεχρί, κριθάρι, όλυρα, σόγια και φακές.
  • Οι κόκκοι αφήνονται να βλαστήσουν πριν από την επεξεργασία, επομένως περιέχουν χαμηλότερες ποσότητες επιβλαβών αντιθρεπτικών συστατικών .
  • Αυτό καθιστά το ψωμί πολύ πιο θρεπτικό και εύπεπτο.

 Τορτίγες καλαμποκιού
  • Οι τορτίλες μπορούν να παρασκευαστούν είτε με σιτάρι είτε με καλαμπόκι .
  • Οι τορτίγες καλαμποκιού είναι χωρίς γλουτένη αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που είναι ευαίσθητα στη γλουτένη.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια καλαμποκιού σε σάντουιτς, περιτυλίγματα, μπιφτέκια, πίτσες ή απλά με γαρνίρισμα όπως βούτυρο και τυρί.
  • Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας τορτίγες καλαμποκιού, καθώς περιέχουν μόνο δύο συστατικά: νερό και ένα αλεύρι Μεξικού που ονομάζεται Masa Harina .
Ψωμί σίκαλης
  • Το ψωμί σίκαλης είναι φτιαγμένο από σίκαλη, ένα είδος κόκκου που σχετίζεται με το σιτάρι.
  • Είναι πιο σκούρο και πυκνότερο από το κανονικό ψωμί, καθώς και πολύ υψηλότερο σε φυτικές ίνες .
  • Το ψωμί σίκαλης προκαλεί χαμηλότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα από το ψωμί σίτου. Ωστόσο, έχει επίσης μια ισχυρότερη, πιο μοναδική γεύση που μπορεί να είναι μια επίκτητη γεύση .
  • Μερικά ψωμιά σίκαλης παρασκευάζονται με ένα μείγμα σίκαλης και σιταριού, οπότε είναι λίγο πιο ελαφριά και έχουν μια ήπια, γλυκιά γεύση.

Ακολουθεί βίντεο για το ψωμί

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ