2 Οκτωβρίου 2022

Βούτυρο κακάο πρόσωπο : Τα οφέλη του στο δέρμα

Το βούτυρο κακάο είναι ένα φυτικό λίπος που λαμβάνεται από το κακάο. Εξάγεται από φρυγμένους κόκκους κακάο. Γενικά, το βούτυρο κακάο είναι μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Το καθαρό βούτυρο κακάο μπορεί να συσκευαστεί από μόνο του ή να υποβληθεί σε επεξεργασία με άλλα συστατικά και να πωληθεί ως κρέμα σώματος.

Η λοσιόν βουτύρου κακάου μπορεί να αναπληρώσει την υγρασία του δέρματος και να δημιουργήσει ένα φράγμα για να προστατεύσει το δέρμα σας από την απώλεια υγρασίας. Σε σύγκριση με άλλα έλαια και κρέμες, το βούτυρο κακάο τείνει να απορροφάται καλά χωρίς να αφήνει το δέρμα λιπαρό. Ωστόσο, το βούτυρο κακάο βοηθά σίγουρα το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του και τον τόνο του.

Οφέλη από την κατανάλωση κακάου

  • Το φυτό κακάου έχει υψηλά επίπεδα αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών φυτοχημικών . Τα φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν μελετηθεί για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.Ερευνα βρήκε το κακάο να έχει περισσότερα φυτοχημικά (βασικά το ενεργό συστατικό του φυτού) από το τσάι και το κόκκινο κρασί.

Μια επισκόπηση πολλών μελετών διαπίστωσε ότι τα φυτοχημικά στο κακάο μπορεί επίσης να αυξήσουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και να προστατεύσουν από βλάβες στον ήλιο. Και τα δύο αυτά οφέλη μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιούς δέρματος καθώς και στη μείωση των ορατών σημείων γήρανσης του δέρματος.

Χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάο για το πρόσωπό σας
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε βούτυρο κακάο στο δέρμα σας μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.
  • Η χρήση βουτύρου κακάο μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και την εμφάνιση του δέρματος στο πρόσωπό σας. Η υγρασία, η ελαστικότητα και η προστασία από τον ήλιο είναι όλα επιθυμητά χαρακτηριστικά για να διατηρείται το δέρμα υγιές.Δεδομένου ότι το καθαρό βούτυρο κακάο γίνεται λιπαρό όταν λιώσει, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε ως φυσικό αφαίρεση μακιγιάζ. Το παχύτερο βούτυρο κακάο, πιο κοντά στη θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να λειτουργήσει καλά στα ξηρά χείλη.

Βούτυρο κακάο για ουλές προσώπου

Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση ουλών, οι γιατροί συστήνουν ρουτίνα μασάζ στο δέρμα. Το μασάζ δεν φαίνεται να μειώνει την εμφάνιση ουλών άνω των δύο ετών. Οι πιο πρόσφατες ουλές μπορεί να ωφεληθούν εάν κάνετε τα εξής:

  • Κάντε μασάζ σε κυκλική κίνηση πάνω από την ουλή.
  • Κάντε μασάζ κάθετα στην ουλή.
  • Κάντε μασάζ οριζόντια σε όλη την ουλή.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ 2 ή 3 φορές την ημέρα, για 10 λεπτά κάθε φορά .

Ανάλογα με τη δική σας ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, μπορεί να προτιμάτε να το χρησιμοποιήσετε μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου σας, έτσι ώστε το δέρμα σας να μπορεί να το απορροφήσει πραγματικά. Ωστόσο, το βούτυρο κακάο μπορεί να φράξει τους πόρους σας, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε σε περιοχές εκτός από το πρόσωπό σας.

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη του βούτυρο κακάο

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ