13 Αυγούστου 2022

Βαζελίνη προσώπου : Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Η βαζελίνη έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 140 χρόνια ως θεραπευτικό βάλσαμο και αλοιφή για πληγές, εγκαύματα και σκασμένο δέρμα. Το πετρέλαιο είναι το κύριο συστατικό της βαζελίνης. Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με άλλα υποπροϊόντα πετρελαίου, όπως κηροζίνη και βενζίνη. Ακριβώς όπως αυτά τα προϊόντα, η Vaseline έχει μια λεία και φιλμ συνοχή.

Βαζελίνη και το δέρμα σας
  • Η βαζελίνη λειτουργεί ως εμφρακτικός  συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, δεν προσθέτει πραγματικά υγρασία στο πρόσωπό σας.
  • Με αυτό το φράγμα, το βαζελίνη μειώνει αποτελεσματικά την απώλεια υγρασίας από το δέρμα. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των μελετών, το βαζελίνη είναι ανώτερος σε αυτό σε σύγκριση με τη λανολίνη, την ελιά και τα ορυκτέλαια.
  • Η βαζελίνη διατηρεί το δέρμα σας από την απώλεια υγρασίας, οπότε ορισμένα προϊόντα αναμεμειγμένου πετρελαίου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά στην ενυδάτωση. Το Aquaphor, ένα άλλο προϊόν ζελέ πετρελαίου, συνδυάζει λανολίνη και κερισίνη για να κάνει το προϊόν ενυδατικό καθώς και αποφρακτικό.
Οφέλη για το πρόσωπό σας

Αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών

  • Δεδομένου ότι η Vaseline βασίζεται σε πετρέλαιο, διαλύει σχεδόν οποιοδήποτε είδος μακιγιάζ απαλά και απλά. Και σε αντίθεση με ορισμένα αφαίρεση μακιγιάζ, το Vaseline είναι ασφαλές για χρήση στην περιοχή των ματιών σας. Είναι ιδιαίτερα καλό στην αφαίρεση αδιάβροχης μάσκαρας.

Κλειδώνει την υγρασία

  • Η βαζελίνη κλειδώνει την υγρασία του προσώπου σας χωρίς να προσθέτει άλλα συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Ένα στρώμα βαζελίνης που εφαρμόζεται πριν κοιμηθείτε μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το φυσικό επίπεδο υγρασίας και απαλότητας του προσώπου σας.

Θεραπεύστε μικρές περικοπές και γρατζουνιές

  • Η βαζελίνη σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που σφραγίζει την περιοχή του δέρματός σας όπου το εφαρμόζετε. Αυτό το προστατευτικό φράγμα διευκολύνει την επούλωση και εμποδίζει τα βακτήρια να εισβάλουν σε μια πληγή που λειτουργεί για να επουλωθεί.

Προστατεύει τα σκασμένα χείλη

  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο κρύος άνεμος ή ο καυτός ήλιος μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα τα χείλη σας. Όταν η βαζελίνη εφαρμόζεται στα χείλη σας, προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το στόμα σας. Είναι επίσης απαλλαγμένο από γεύσεις και αρώματα, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αλλεργική αντίδραση από τη χρήση τους.

Ακολουθεί βίντεο για την βαζελίνη

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ