REACT-EU: 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για ενίσχυση του ΕΣΥ


Χρηματοδότηση ύψους 336 εκατ. ευρώ σε Κροατία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα στο πλαίσιο του REACT-EU.

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 336 εκατ. ευρώ στην Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και την ενίσχυση μιας δίκαιης «πράσινης» και ψηφιακής ανάκαμψης, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Τα επιπλέον αυτά χρήματα χορηγούνται στο πλαίσιο του REACT-EU για τη συμπλήρωση έξι επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Στην Ελλάδα ειδικότερα, χορηγούνται 100 εκατ. δολάρια για το πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα», με σκοπό την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (ΕΣΥ) και τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών.

Τα κονδύλια αυτά θα υποστηρίξουν ένα κινητό δίκτυο νοσηλευτών για την ανακούφιση νοσοκομείων κατά την υγειονομική κρίση, τη βελτίωση των υπηρεσιών παροχής βοήθειας στο σπίτι εξ αποστάσεως για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και την υποστήριξη των υπηρεσιών ψυχικής και σωματικής υγείας για τους εργαζόμενους στην υγεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ