Σοφία Μπεκατώρου: Διέψευσε τα περί νέας καταγγελίας της για σεξουαλική κακοποίηση

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου γινόταν λόγος για νέα καταγγελία της- Η ανάρτησή της δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Σε διάψευση δημοσιεύματος των «Νέων» περί νέας καταγγελίας της για σεξουαλική επίθεση που φέρεται να υπέστη σε ηλικία 16 ετών από Ολυμπιονίκη προέβη η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της στο Facebook- η οποία ωστόσο πλέον δεν είναι διαθέσιμη.

Στην εν λόγω ανάρτηση η Σοφία Μπεκατώρου έγραφε πως δεν έχει κάνει καμία νέα καταγγελία εκτός αυτής που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα σημειώνει πως το πρωτοσελίδο της εφημερίδας δεν την εκφράζει.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της ανάρτησης (η οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι πλέον διαθέσιμη).

«Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

  1. Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.
  2. Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.
  3. Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σεκαμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.
  4. Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ