Επιδημιολογικός χάρτης: Ποιες περιοχές της χώρας ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ως προέκυψαν σε συνέχεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων νωρίτερα σήμερα (22/07).

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή από όλους, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

  • Η μόνη περιοχή που μεταφέρεται στο πράσινο, δηλαδή το επίπεδο 1 είναι η Κύνθος.
  • Η Μύκονος παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα έως και το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα. «Τα μέτρα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας και η παράτασή τους ή μη θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα, και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
  • Στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) ανεβαίνουν οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός Γαύδου).
  • Στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) ανεβαίνουν οι ακόλουθοι δήμοι: Λέρου, Ζακύνθου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, δυτική Λέσβου, Λέρου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου.
  • Στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Έβρου (εκτός Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Σερρών, Πέλλας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας.
  • Στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής δήμοι: Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου.

 

Τέλος σημειώνεται ότι ο υφυπουργός προανήγγειλε νωρίτερα πως από τη Δευτέρα θα διενεργούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και άλλες περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ