Ρωσία: Μπαράζ προστίμων σε social media- «Καμπάνες» σε Twitter, Facebook, Telegram


Πρόστιμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο ευρύτερο πλαίσιο της διένεξης μεταξύ της Ρωσίας και των κολοσσών της τεχνολογίας.

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στο Twitter 5,5 εκατ. ρουβλιών (63.095 ευρώ) επειδή δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Το συνολικό ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Twitter ανέρχεται στα 33,4 εκατ. ρούβλια (383,159 ευρώ).

Πρόστιμο επίσης ύψους 6 εκατομμυρίων ρουβλιών (68.831 ευρώ) επιβλήθηκε στο Facebook και 11 εκατομμυρίων ρουβλιών (126.190 ευρώ) στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επειδή δεν αφαίρεσαν απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Από τις αρχές του έτους στο Facebook Inc έχουν επιβληθεί πρόστιμα 49 εκατ. ρουβλιών (562.119 ευρώ) και στο Telegram Messenger Inc 26 εκατ. ρουβλιών (298.267 ευρώ).

Tα πρόστιμα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διένεξης μεταξύ της Ρωσίας και των γιγάντων της τεχνολογίας, ενώ η Μόσχα υποχρεώνει τις ξένες εταιρείες να ανοίξουν γραφεία στην Ρωσία και να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα στην επικράτεια της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ