Κορονοϊός – Χανιά: Κλείνει ακόμη μια παιδική κατασκήνωση λόγω κρούσματος Covid

Η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή έως και τις 31 Ιουλίου, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη δεύτερη περίοδο.

Μια ακόμη κατασκήνωση αναστέλλει τη λειτουργία της στην Ελλάδα εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ένα μέλος του προσωπικού σε κατασκηνωτική δομή στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, η κατασκήνωση στην περιοχή του Καλαθά «αναστέλλει τη λειτουργία της, μετά από εκδήλωση κρούσματος Covid-19 κατά τους προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο προσωπικό από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Χανίων του ΕΟΔΥ. Παρότι το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στην κατασκήνωση, αλλά και των παιδιών που φιλοξενούνται, εισήλθε με αρνητικό rapid-test την προηγούμενη Δευτέρα, για την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου, στη σημερινή δειγματοληψία βρέθηκε θετικό στην Covid-19 ένα μέλος του προσωπικού. Κατά τη λειτουργία της κατασκήνωσης τηρούνταν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται, και απαγορευόταν η είσοδος/έξοδος σε άτομα που δεν ήταν πιστοποιημένα».

Η ανακοίνωση, που μεταφέρει το flashnews.gr, αναφέρει ακόμη ότι, σε επικοινωνία της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ελένης Ζερβουδάκη, με τον ΕΟΔΥ, «αποφασίστηκε η κατασκήνωση να κλείσει για προληπτικούς λόγους και για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία θα παραμείνουν σε 10ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ Χανίων του ΕΟΔΥ και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, τόσο οι κατασκηνωτές όσο και το προσωπικό θα υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό έλεγχο.

Η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή έως και τις 31 Ιουλίου, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη δεύτερη περίοδο. Κατά το διάστημα αυτό, θα γίνει εκτεταμένη απολύμανση σε όλους τους χώρους, για την ασφαλή επαναλειτουργία της κατασκήνωσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ