Πλημμύρες Γερμανία: Eπικεντρώνεται στην προσφυγή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία με εμβολιασμούς covid

Πλημμύρες Γερμανία: Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία ανέπτυξαν αγωγούς έκτακτης ανάγκης και κινητά φορτηγά εμβολιασμού σε πληγείσες από πλημμύρες περιοχές την Τρίτη, προσπαθώντας να προσφύγουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Την περασμένη εβδομάδα, οι πλημμύρες στη Γερμανία ήταν υπεύθυνες για τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή σε σχεδόν 60 χρόνια, αφήνοντας πάνω από 160 νεκρούς και αμέτρητους ανθρώπους ακόμα.

Το φαινόμενο της ακραίας βροχής πέταξε σχεδόν το διπλάσιο της βροχής που παρατηρείται συνήθως σε διάστημα ενός μήνα, σε μόλις δύο ημέρες.

Η συνοικία Ahrweiler κοντά στην Κολωνία έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους στα γόνατα σε συντρίμμια και χωρίς αποχέτευση ή πόσιμο νερό, αναφέρει η US News.

«Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουμε αέριο. Η τουαλέτα δεν μπορεί να ξεπλυθεί », είπε η Ursula Schuch. «Τίποτα δεν λειτουργεί. Δεν μπορείτε να κάνετε ντους… Είμαι σχεδόν 80 ετών και δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. ”

Πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτήν τη γωνιά μιας από τις πιο ευημερούσες χώρες του κόσμου έχουν βιώσει ποτέ αυτό το είδος καταστροφής και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για πολλούς να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι η διαδικασία καθαρισμού που είναι πιο σημαντική.

Το Reuters αναφέρει ότι είναι κρίσιμο να συμβεί αυτό γρήγορα γιατί αλλιώς περισσότερες ασθένειες θα πλήξουν την περιοχή.

Ήδη, αρουραίοι μπαίνουν για να γιορτάσουν το απορριπτόμενο περιεχόμενο των καταψυκτών. Μερικοί περιέγραψαν τη σκηνή σαν ζώνη πολέμου.

Επειδή λίγοι εργαζόμενοι σε ανάρρωση είναι σε θέση να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις που απαιτούνται για την πρόληψη της νόσου, κινητά φορτηγά εμβολιασμού έχουν έρθει στην περιοχή. «Όλα έχουν καταστραφεί από το νερό. Αλλά όχι ο καταραμένος ιός », δήλωσε ο Olav Kullak, επικεφαλής συντονισμού εμβολίων στην περιοχή.

«Και δεδομένου ότι οι άνθρωποι πρέπει τώρα να εργαστούν δίπλα-δίπλα και να μην έχουν καμία πιθανότητα να υπακούσουν στους κανόνες του κορωνοϊού, τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε την καλύτερη προστασία μέσω εμβολιασμού».

Είναι αυτονόητο ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει ολόκληρον τον κόσμο. Η Γερμανία έχει βιώσει εννέα περιόδους πλούσιες σε πλημμύρες τα τελευταία 500 χρόνια, αλλά αυτή είναι διαφορετική. Μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε στο Nature πέρυσι εξέτασε τα δεδομένα πλημμυρών για την Ευρώπη τα τελευταία 500 χρόνια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα τελευταία 30 χρόνια ανήκουν σε μια από τις πιο πλούσιες σε πλημμύρες χρονικές περιόδους στην Ευρώπη, μία από τις εννέα τέτοιες περιόδους τους τελευταίους πέντε αιώνες. Αλλά εδώ είναι αυτό που είναι ενδιαφέρον – Οι προηγούμενες οκτώ περίοδοι πλούσιες σε πλημμύρες εμφανίστηκαν σε σχετικά κρύες περιόδους, η πιο πρόσφατη είναι σημαντικά θερμότερη (περίπου 1,4 ° C) από όλες τις άλλες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here