Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η πρώτη διπλωματική αποστολή της Τζιλ Μπάιντεν ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ


Στο πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τον Αμερικανό πρόεδρο, η Tζιλ Μπάιντεν θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Θα εμψυχώσει τους Αμερικανούς αθλητές και θα συναντήσει υψηλόβαθμους Ιάπωνες αξιωματούχους, οπως και τον αυτοκράτορα της χώρας Ναρουχίτο, με αυστηρούς περιορισμούς ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία θεωρούν ότι είναι σημαντικό να εκπροσωπηθεί η αμερικανική αντιπροσωπεία στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Τζιλ Μπάιντεν ανυπομονεί για το μακρύ ταξίδι που έχει στόχο να εμψυχώσει τους Αμερικανούς αθλητές που θα αγωνιστούν σε αυστηρές συνθήκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, ανακοινώνοντας το σημαντικό ταξίδι της πρώτης κυρίας.

Το πρόγραμμά της πρώτης κυρίας στο Τόκιο

Στις 48 ώρες που θα μείνει συνολικά η Τζιλ Μπάιντεν στο Τόκιο, η ατζέντα της είναι ιδιαίτερα φορτωμένη.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ προσγειώθηκε χθες στην αεροπορική βάση Yokota του Τόκιο και δείπνησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα και τη σύζυγό του Μαρίκο στο παλάτι Ακασάκα.

Σήμερα το πρωί επέστρεψε στο αυτοκρατορικό ανάκτορο, όπου ξεναγήθηκε από την σύζυγο του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ειχε διαδικτυακό «ραντεβού» με τα μέλη της αμερικανικής ομάδας πριν συναντήσει τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο.

Στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, ως μέλος μίας διπλωματικής αποστολής μόλις δύο ατόμων που περιλαμβάνει επίσης τον Raymond Greene, ο οποίος επιβλέπει τις υποθέσεις στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τόκιο απουσία πρέσβη.

Το Σάββατο, η πρώτη κυρία θα αφιερώσει ένα δωμάτιο στην κατοικία του αρχηγού της διπλωματικής αποστολής των Η.Π.Α. στον πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Ντάνιελ Ινούγιε και τη σύζυγό του Αιρίν Χιράνο Ινούγιε.

Η Τζιλ Μπάιντεν θα «φιλοξενήσει» επίσης ένα…πάρτι παρακολούθησης του αγώνα σόφτμπολ ΗΠΑ- Μεξικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ για το προσωπικό και τις οικογένειές τους και θα ενθαρρύνει τους αθλητές των ΗΠΑ που αγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα πριν αναχωρήσει από το Τόκιο.

Το «πριν και το μετά»

Καθ’οδόν προς την Ιαπωνία η Τζιλ Μπάιντεν έκανε μία στάση στην Αλάσκα, ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα σταματήσει στη Χαβάη.

Το ταξίδι της ξεκίνησε την Τετάρτη στη Βάση Elmendorf-Richardson στο Άνκορατζ της Αλάσκα, όπου η πρώτη κυρία έφτασε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Συναντήθηκε με οικογένειες στρατιωτικών και βετεράνων που μένουν στο Alaska Fisher House δωρεάν, όταν νοσηλεύεται συγγενής τους.

Επισκέφθηκε επίσης το Ιατρικό Κέντρο στο Άνκορατζ για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Η πρώτη κυρία θα περιοδεύσει σε κλινική εμβολιασμού της Χονολουλού πριν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ