Άγχος : Δείτε πως επιδρά στο πρόσωπο σας

Όλοι αισθάνονται αγχωμένοι από καιρό σε καιρό, αλλά όταν γίνεται χρόνια, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία σας. Στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης , να επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων .

Ο τρόπος που το άγχος εμφανίζεται στα πρόσωπα 

  • Το χρόνιο άγχος μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας με δύο τρόπους. Πρώτον, οι ορμόνες που απελευθερώνει το σώμα σας όταν αισθάνεστε άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε φυσιολογικές αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα σας. Δεύτερον, το αίσθημα άγχους μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακές συνήθειες όπως το τρίψιμο των δοντιών σας ή το δάγκωμα των χειλιών σας.

Ακμή

  • Όταν αισθάνεστε άγχος, το σώμα σας παράγει περισσότερο από την ορμόνη κορτιζόλη . Η κορτιζόλη προκαλεί ένα μέρος του εγκεφάλου σας γνωστό ως υποθάλαμο να παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται ορμόνη απελευθέρωσης κορτικοτροφίνης (CRH) Το CRH πιστεύεται ότι διεγείρει την απελευθέρωση λαδιού απόσμηγματογόνους αδένες γύρω από τα θυλάκια των μαλλιών σας. Η υπερβολική παραγωγή λαδιού από αυτούς τους αδένες μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε ακμή .
  • Αν και πιστεύεται ευρέως ότι το άγχος προκαλεί ακμή , υπάρχουν μόνο μερικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη σύνδεση.

Σακούλες κάτω από τα μάτια σας

  • Οι τσάντες κάτω από τα μάτια χαρακτηρίζονται από πρήξιμο ή πρήξιμο κάτω από τα βλέφαρά σας. Γίνονται πιο συνηθισμένα με την ηλικία, καθώς οι υποστηρικτικοί μύες γύρω από τα μάτια σας εξασθενίζουν. Το χαλάρωμα του δέρματος που προκαλείται από την απώλεια ελαστικότητας μπορεί επίσης να συμβάλει στους οφθαλμούς.

Ξηρό δέρμα

  • Το στρώμα κερατοειδούς είναι το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας. Περιέχει πρωτεΐνες και λιπίδια που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην διατήρηση της ενυδάτωσης των κυττάρων του δέρματος Λειτουργεί επίσης ως φράγμα που προστατεύει το δέρμα από κάτω. Όταν το κεράτινο στρώμα σας δεν λειτουργεί όπως πρέπει, το δέρμα σας μπορεί να γίνει ξηρό και φαγούρα .
  • Σύμφωνα με ένα Αναθεώρηση του 2014 Δημοσιεύτηκε στο Inflammation & Allergy Drug Targets , ένα ζευγάρι μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι το άγχος βλάπτει τη λειτουργία φραγμού της κερατοειδούς στοιβάδας σας και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατακράτηση νερού στο δέρμα.

Ακολουθεί βίντεο για το άγχος

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here