Θαλασσινό αλάτι ιδιότητες: Το θαλασσινό αλάτι ως αρωγός σωματικής και ψυχικής υγείας [vid]


Σίγουρα έχετε ακούσει ξανά τον όρο θαλασσοθεραπεία. Η θάλασσα είναι ιστορικά ένας τόπος ηρεμίας του σώματος και του νου. Στο παρελθόν η παραμονή στο θαλασσινό τοπίο και η κολύμβηση ήταν μια συνιστώμενη λύση σε μια σειρά παθήσεων υγείας, χάρη στην θρεπτικότητα του θαλασσινού αλατιού.

Η θάλασσα κι οι θεραπευτικές της δράσεις

  • Μπορεί να αποτρέψει / να θεραπεύσει τη ρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα)

Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι το διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην παροχή ανακούφισης από τη ρινοκολπίτιδα. Ειδικότερα, η μελέτη συμπέρανε ότι η ρινική πλύση και οι ψεκασμοί που γίνονται με θαλασσινό αλάτι μπορεί να προσφέρουν ικανοποιητική ανακούφιση από τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας.

Επιπλέον, τα αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική και υγιή εναλλακτική λύση για την ανακούφιση των ρινικών αλλεργιών και άλλων αναπνευστικών διαταραχών, χωρίς παρενέργειες μάλιστα. Η περιεκτικότητα σε ανόργανα συστατικά που περιέχεται στο αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης.

  • Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας ηλεκτρολυτών στο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης σύνθεσης και κυκλοφορίας του αίματος, της μυϊκής δύναμης και της συνολικής λειτουργίας του σώματος. Μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το νάτριο μπορούν να συμβάλουν στην ηλεκτρολυτική ισορροπία του σώματος. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης και βοηθά στην ομαλοποίηση των ακανόνιστων καρδιακών παλμών.

  • Μπορεί να ανακουφίσει από την ακμή

Τα άλατα της θάλασσας μπορεί να περιέχουν θείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος όπως δερματίτιδα και ουλές ακμής.

  • Μπορεί να χαλαρώσει τον πόνο των ποδιών

Όταν βουτάτε τα κουρασμένα πόδια σας σε ένα ζεστό διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να τα βοηθήσετε να χαλαρώσουν. Χαλαρώνοντας τους μύες, προσφέρετε επίσης ανακούφιση στον πόνο στα πόδια σας.

  • Μπορεί να συμβάλλει σε πιο ξεκούραστο ύπνο

Πολλοί θεωρούν ότι τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορεί να έχουν μια ηρεμιστική επίδραση, που με τη σειρά της ενισχύει τον βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.

Ακολουθεί βίντεο για τις θεραπευτικές δράσεις της Νεκράς Θάλασσας:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ