Άγχος Στρες: Tips για να τα βγάλετε πέρα με το άγχος και το στρες [vid]

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και άλλα που είναι στο χέρι μας. Το στρες είναι ένα από αυτά για καλή μας τύχη. Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές. Αυτές θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε μια πιο ανάλαφρη, λιγότερο στρεσαρισμένη καθημερινότητα, και τελικά καλύτερη υγεία.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για να αυξήσετε την ανθεκτικότητά σας στο άγχος, με άλλα λόγια τον τρόπο που αποκρίνεστε σε ό,τι σας απασχολεί.

Τι να κάνετε για να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος:

  • Αναγνωρίστε και υπενθυμίστε συχνά στον εαυτό σας ότι το άγχος που βιώνεται σήμερα δεν είναι μόνιμο. Το άγχος έρχεται και φεύγει από ζωή μας σε διαφορετικούς χρόνους, για διαφορετικούς λόγους. Ένα είναι σίγουρο όμως, δεν μένει για πάντα και δεν είναι ίδιο κάθε φορά.
  • Δώστε χρόνο να προσδιορίσετε τις πηγές του και αναλάβατε δράση. Εάν δεν ξέρετε τι είναι αυτό που σας κρατά ξύπνιους και σας προκαλεί ανησυχία, πώς θα μπορείτε να εργαστείτε για να το αλλάξετε;
  • Δοκιμάστε την πρακτική του διαλογισμού. Ο διαλογισμός έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Όταν ο νους σας είναι ήρεμος θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα τυχόν ανησυχίες και στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή.

 

  • Πηγαίνετε για μια βόλτα με έναν φίλο. Η τακτική σωματική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες που είναι αλλιώς γνωστές ως ορμόνες της ευτυχίας, ενώ η επαφή με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν σας δίνει τη δυνατότητα να νιώθετε πιο ασφαλείς. Αυτό το πλαίσιο λειτουργεί υποστηρικτικά για τις περιόδους εκείνες που έχετε άγχος.
  • Μάθετε κάτι νέο. Ένα νέο χόμπυ, ένα νέο άθλημα, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι λίγες μόνον από τις ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο δημιουργικοί.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here