Σεξουαλική υγεία : Βελτιώστε το σεξ μετά την εμμηνόπαυση


Κλινικά καθορισμένη, η εμμηνόπαυση είναι το τέλος των τακτικών μηνιαίων εμμήνων στις γυναίκες. Όταν δεν έχετε εμμηνόρροια ή αιμορραγία για 12 μήνες διαδοχικά (και πιθανώς μερικές από τις παρενέργειες), θεωρείται εμμηνόπαυση. Η πολυπλοκότητα αυτής της μετάβασης σηματοδοτεί την ομορφιά των γυναικών και το ταξίδι τους στη ζωή.

Πολλές γυναίκες μπορεί να παραμείνουν ασυμπτωματικές, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία θα περάσει από κάποιο είδος συμπτώματος . Και κατά καιρούς, τα συμπτώματα – νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις, κολπική ξηρότητα, άγχος κ.λπ. – μπορεί να είναι τόσο σοβαρά που να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των γυναικών. Αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται με τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης.

 Ανακαλύψτε ξανά τι σημαίνει λίμπιντο για εσάς

  • Στο γραφείο μου, οι γυναίκες μιλούν για αλλαγές στη σεξουαλική τους ζωή. Η συνομιλία μας περιβάλλει συχνά τι πρέπει να κάνουμε και τι είναι διαθέσιμο για θεραπεία. Συχνά απαιτεί το άνοιγμα του κουτιού των σκουληκιών για να συζητήσουμε τι είναι η λίμπιντο και τι το οδηγεί.
  • Η λίμπιντο είναι μια περίπλοκη πτυχή της σεξουαλικότητας. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το συζητήσουν. Και πολλές φορές, έως ότου συμβεί εμμηνόπαυση προσπαθούμε να βρούμε τον χρόνο να ξεφλουδίσουμε τα στρώματα και να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει η λίμπιντο για εμάς ξεχωριστά.
  • Η εύρεση νέων τρόπων για τη μετατροπή της διέγερσης και στιγμών ενθουσιασμού – όπως η πυελική φυσική θεραπεία ή η αναζωογόνηση του κόλπου με λέιζερ – αποκαθιστούν επίσης την οικειότητα στις σχέσεις. Η ενσωμάτωση αλλαγών στον τρόπο ζωής, της τεχνολογίας και των φαρμάκων μπορεί να συμβάλει μαζί στη διατήρηση των αποτελεσμάτων της διέγερσης με κολπική λίπανση και αλλαγές στον κολπικό ιστό.

Οι σεξουαλικοί θεραπευτές είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην ενίσχυση της νέας αίσθησης οικειότητας με τους συντρόφους. Οι συμβουλές τους μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • αλλαγή σεξουαλικής ρουτίνας
  • εστιάζοντας στα ερωτικά παιχνίδια
  • ενσωματωμένα δονητές και παιχνίδια σεξ

Το πιο σημαντικό, μια καλά στρογγυλή προσέγγιση για τη θεραπεία της μειωμένης λίμπιντο θα πρέπει να ενσωματώνει ιατρικές και ψυχοσεξουαλικές θεραπείες, όπως πυελικές ασκήσεις, συμβουλευτική ζευγαριών και ολιστικές αλλαγές.

  • Μέρος αυτού του ταξιδιού περιλαμβάνει την αλλαγή της αφήγησης για το πώς παραδοσιακά σκεφτήκαμε την εμμηνόπαυση. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μία βοήθεια επαγγελματία, περισσότερες από μία θεραπείες και περισσότερη κατανόηση. Η εμμηνόπαυση δεν είναι απλώς φυσικές αλλαγές.
  • Ψυχολογικά συμπτώματα , όπως άγχος, άγχος και κατάθλιψη, μπορούν επίσης να συμβούν. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική επαφή και τη σεξουαλική επιθυμία.

Υπάρχει πληθώρα θεραπειών, φαρμάκων και πόρων για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση που μπορούν να αντιμετωπίσουν την αίσθηση της απώλειας της θηλυκότητας και της σεξουαλικής ελκυστικότητας. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες μυαλού-σώματος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων που επηρεάζουν τη σεξουαλική οικειότητα, την επιθυμία, ακόμη και την ποιότητα του ύπνου. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • ενσυνειδητότητα
  • Tai Chi
  • βελονισμός
  • γιόγκα

Ακολουθεί βίντεο για την εμμηνόπαυση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ